Walking footballers uit Amstelveen

MAX Ouderenjournaal: de walking footballers uit Amstelveen

Niemand wil eenzaam zijn en daarom gaat MAX op zoek naar de ontmoeting. In de Week tegen Eenzaamheid presenteert Jan Slagter 5 keer een speciale editie van het MAX Ouderenjournaal. Daarin zijn inspirerende en motiverende, maar ook confronterende levensverhalen van mensen uit heel Nederland te zien. Verschillende vormen van eenzaamheid komen aan bod, zowel bij jonge mensen als bij ouderen. In aflevering 5 vertelt Conny over de walking footballers van Amstelveen. 

Walking footballers van Amstelveen

De walking footballers van Amstelveen vormen een hechte club en delen naast de sport, ook lief en leed met elkaar. Wekelijks komen er ongeveer 10 mensen voetballen, en evenveel mensen kijken. De kijkers kunnen door fysieke kwalen niet meer meespelen, maar komen vooral voor het sociale contact. Eén van de actieve voetballers is Conny. Ze voetbalt al haar hele leven. Als kind speelde ze nog met Louis van Gaal, toen nog als Coen. Conny kijkt altijd uit naar de voetbalochtend. Het is een opkikker in de week, daar kun je een tijd op teren. Je moet je openstellen voor andere mensen. We zijn allemaal verschillend hier, maar met name respect heb ik hier gevonden”

Iets doen aan eenzaamheid? Bel de MAX Seniorencoach

Bent u lid van MAX en wilt u iets aan eenzaamheid doen? Neem dan contact op met onze MAX Seniorencoach. Bel met 035 – 6 770 710 (lokaal tarief). Het nummer is op werkdagen te bereiken tussen 10.00 en 14.00 uur of neem online contact op

Het MAX Ouderenjournaal is te zien op 28 en 29 september en op 2, 3 en 4 oktober 2023 om 16.25 uur op NPO 1.

(Foto: © MAX)

Geef een antwoord