Intiem kijkje in de wereld van een verpleegkundige

Tijdens haar werk op de gesloten afdeling van een Twents verpleegtehuis volgt Milou Vossebeld een studie aan de Fotovakschool. Ze combineert deze werelden en fotografeert wat zij als verpleegkundige ziet. Dat resulteert in een boek over haar kijk op de zorg.

Boek

Milou volgt tijdenlang intensief het leven van 8 ouderen via haar fotocamera. Beseffen doen zij dat niet en 6 van de 8 zijn inmiddels overleden. Van de familie krijgt Milou desalniettemin toestemming om de foto’s te gebruiken voor haar boek PG de psychogeriatrische afdeling, mijn kijk op de zorg.

Blog

Op haar blog zegt Milou over haar werk: “Als fotograaf laat ik jullie mijn mensen zien. Zij zijn weggestopt achter gesloten deuren, weg van de normale maatschappij. Ze zijn vaak niet meer in staat zichzelf te verzorgen en hebben alle hulp nodig om hun dag normaal te laten verlopen. Ze zijn kwetsbaar, de weg een beetje kwijt, afhankelijk, maar het zijn nog steeds mensen. Door middel van mijn beelden probeer ik hen een plekje terug te geven als mens in de maatschappij.”

Radio-interview

Bij radio EenVandaag vertelde Milou uitgebreid over haar werk in het verpleegtehuis en de fotoreeks die zij maakte.

Bekijk ook de video:

Accepteer de cookies om dit element te weergeven.

Geef een antwoord