Groeiende groep 50-plussers zoekt online naar een partner

Nederland telt rond de 1,6 miljoen single 50-plussers en de groep blijft toenemen. Ondanks dat de meeste 50-plussers geen grote haast hebben een nieuwe partner te vinden, willen de meesten ervan op termijn hun leven met een ander delen. Online daten speelt daarin een steeds grotere rol.

Alleenstaanden

Afgelopen jaar zijn er volgens cijfers van het CBS ruim 38.000 alleenstaanden bij gekomen. De meesten daarvan zijn 50-plusser en in totaal zijn er nu bijna 1,6 miljoen singles van 50 jaar en ouder. In vergelijking met 5 jaar geleden zijn er 140.000 bij gekomen, terwijl het aantal singles van onder de 50 jaar de afgelopen 5 jaar redelijk stabiel gebleven is.

Actief op de computer

Datingsites en aanbieders van single-reizen spelen gretig in op de groeiende groep single 50-plussers en andersom weten alleenstaanden van 50 jaar en ouder ook steeds meer deze nieuwe vormen van daten te vinden. Datingcoach Denise Janmaat is daar niet verbaasd over. “Het is een groep die nu pas echt actief wordt op de computer. Ze gaan het steeds meer ontdekken. Ze beginnen met online bankieren en uiteindelijk gaan ze online daten uitproberen. Het is ook een groep die nu pas durft te scheiden,” zegt zij tegenover de NOS. “Als je met 50 jaar gaat scheiden, denk je tegenwoordig makkelijker: ik word 85, op naar de volgende liefde.”

Zou u eventueel online op zoek gaan naar een nieuwe partner?

(Bron: NOS)

Geef een reactie

Reacties (3)

 1. oosterwijck says:

  Een beetje popi jopi verwoord … De meeste 50 plussers zijn al 10 jaar actief op datingsites en proberen al voor de vijfde keer of tiende keer een volgende partner. Partners die heel hun karakter en omstandigheden bij elkaar gelogen hebben. De meeste datingsites zijn fake net zoals de meeste ingeschreven kandidaten en is het alleen om winst te doen. De eenzaamheid van het gepeupel is een miljoenhandel geworden en 90 % van wat rond die sites gebeurd is nep. De meeste 50 plussers, kunnen heel moeilijk wennen aan een nieuwe partner omdat een mens steeds kieskeuriger wordt en de meest 50 plussers hebben onhebbelijkheden waar een nieuwe partner heel moeilijk aan kan wennen. Daarbij komt nog dat de meeste mensen, beter willen worden van een relatie en het begrip, geven en investeren, komt niet in hen op. Het lijkt allemaal zo eenvoudig, inschrijven op een site, fotootje erbij (van 5-jaar geleden) even jezelf positief presenteren en afwachten maar wie daarop reageert. Zelf actief zoeken, op een site, is ook heel leuk. De dames, die reageren willen alleen maar een stedentrip en de heren willen komen eten en blijven slapen. Blijft het contact, toch iets langer stand te houden, dan komt de shit op tafel: de partners zijn werkloos, hebben schulden en psychische problemen. … Ik ken situaties van mannen die al jaren reageren op advertenties om een weekendje verwend te worden (is goedkoper als een bordeel) en vrouwen die een sponsor zoeken voor een schijnleven dat ze al jaren leiden. Samengevat 90% van alles wat daar gebeurd is shit. Er kan wekelijks een uitzending “opgelicht” gemaakt worden, over de leugens en bedrog, wat plaats vindt op datingsites. … Een goed advies: leer iemand kennen binnen de familie of kennissenkring en probeer her anders in de supermarkt. Dat is goedkoper en effectiever. …

 2. Sjaak12 says:

  Waarom kan ik niet inloggen. Net account aangemaakt.

  1. MAX Vandaag says:

   Beste Sjaak12, waar wilt u precies inloggen? Om een reactie achter te kunnen laten moet u zijn ingelogd, dus op MAX Vandaag werkt inloggen zo te zien.