Daten

Daten doen ouderen steeds vaker online

Voor het vinden van een nieuwe partner gaan ouderen steeds vaker online op zoek. Uit onderzoek van Startpagina.nl onder 1.731 Nederlanders van 50 jaar en ouder blijkt dat 72 procent van de ouderen die op zoek zijn naar een nieuwe relatie gebruik maakt van datingwebsites of –apps.

Datingsites en -apps

Het onderzoek Ouderen en intimiteit toont aan dat ook op het gebied van relaties ouderen steeds vaker hun weg online vinden. Het populairst onder ouderen zijn datingsites 50PlusMatch en Lexa en datingapp Grindr. Datingsite Relatieplanet is ook met name populair onder de oudere doelgroep. Het merendeel van de leden zit in de categorieën boven de 40 jaar.

Niet op zoek

Maar lang niet alle ouderen uit het onderzoek zijn het alleen zijn beu. Een grote groep geeft aan het prima naar de zin te hebben als single. In totaal is 52 procent van de correspondenten niet op zoek naar een nieuwe liefde, waarvan 41 procent mannen en 58 procent vrouwen. Dan is er nog een groep die naast de huidige relatie extra op zoek is: 20 procent van de ongetrouwde ouderen met een relatie staat open voor een ander naast de huidige partner. Het grootste gedeelte hiervan is man, van de vrouwen gaat dit om 4 procent.

Minder aantrekkelijk

Met het stijgen van de jaren wordt de interesse in leeftijdsgenoten minder. Ruim een kwart (26 procent) van de 50-plussers vindt leeftijdsgenoten nog maar aantrekkelijk. Van de 70-plussers is dit zelfs maar 14 procent. Vooral mannen blijken jongere mensen seksueel aantrekkelijker te vinden. Bijna de helft (45 procent) geeft dat aan, tegenover 22 procent van de vrouwen.

(Bron: ANP, Emerce)

Geef een reactie

Reactie

  1. oosterwijck says:

    Minder aantrekkelijk met het stijgen der jaren, is weer eens een open deur intrappen. Natuurlijk is een jong lichaam seksueel aantrekkelijker. Dat meer (oude) mannen een jonge partner prefereren en er ook in slagen er een te bemachtigen, is omdat vrouwen materiele welstand prefereren boven (hoge) leeftijd. Met andere woorden: een oude vieze man met geld, blijft aantrekkelijk. Een arme oude man zit even vaak zonder partner als een oude vrouw. Maar pas op met internet daten: De criminelen, die datingsites zien als melkkoe, zien natuurlijk ook in deze leeftijdsgroep een potentiele markt.