Smachten naar de ware

Het aantal alleenstaanden dat niet meer weet hoe ze de ware kunnen vinden stijgt. Ze daten zich suf via apps en relatiesites. Maar zonder resultaat. Dus zweren die singles al dat daten af. Maar waar vind je dan een nieuwe liefde?  En zo beginnen ze met tegenzin opnieuw met de datingapps.

Gevoel van leegte

Het jezelf steeds als ‘leuk, mooi, sportief, intelligent en humorvol’ presenteren blijkt doodvermoeiend. Wat overblijft is een gevoel van leegte, teleurstelling en eenzaamheid. En ergernis over al die mensen uit de omgeving die vragen of het ‘al gelukt is’.

Bijstellen eisen?

In Hollandse Zaken: Hoe vind je anno 2018 een nieuwe liefde? Blijven daten en misschien de hoge eisen wat bijstellen? Of toch hopen dat je ‘die ene’ tegenkomt op het schoolplein of bij de kassa in de supermarkt?

Hollandse Zaken is te zien op donderdag 16 augustus 2018 rond 21.10 uur op NPO 2.

Geef een reactie

Reacties (4)

 1. oosterwijck says:

  Buiten het feit, dat het merendeel van de bevolking liegt dat het barst, zijn er nóg meer mensen die zichzelf ernstig overschatten, waar het positieve eigenschappen betreft. Dit zijn al twee zéér goede redenen om nooit op internet, een partner te zoeken. Vervolgens heb je nog de onhebbelijke redenen, zoals: mensen die overwoekerd zijn van de psychische problemen annex financiele problemen, die menen een relatie te moeten aangaan, om uit de problemen te geraken. En daarnaast zijn er mensen die trachten financieel gewin binnen te halen, door huwelijkskandidaten geld uit de zak te kloppen, met zielige verhalen. Daarbovenop zijn de datingsites, voor het merendeel oplichters, die over de ruggen van eenzame, naar contact hongerende sukkels, grof geld willen verdienen en spookpartners bedenken, die in werkelijkheid niet bestaan. Mensen wordt wakker, stop met internetdaten. Ga een leuke cursus volgen of glimlach eens vriendelijk in de supermarkt naar een potentiele partner. U zult zien dat intermenselijk contact best wel mogelijk is, zonder die vieze datingsites.

 2. oosterwijck says:

  Wat denk je van de term ZZP’er (zelfstandige zonder partner)? In plaats van, smachten naar de “ware”. … Voor het merendeel van de bevolking bestaat niet meer, de “ware”. Vroeger waaiden jonge mensen uit (het ouderlijk huis), mannen kregen een baan en vrouwen werden ontslagen (uit een zorgberoep) en trouwden met elkaar, kregen vervolgens kinderen. Dit systeem duurde een heel leven lang. Tegenwoordig is de maatschappij een beetje veranderd, zowel mannen als vrouwen hoppen van baan naar baan, hoppen van partner naar partner. Relaties zijn nog maar in 50% getrouwde stelletjes. De andere 50% neemt niet eens meer de moeite om te trouwen. En beider groepen hebben te maken met een mislukkingspercentage van 40% Als je (voor een korte tijd) een partner tegenkomt, is die vaak van hetzelfde geslacht, is omgebouwd van man naar vrouw of van vrouw naar man. Of partners doen met anderen, van beider kunne. Kijk eens op parkeerplaatsen langs de snelwegen, hoeveel (vieze) mannen de bosjes induiken, om zich daar te laten bevredigen, door een andere vieze man. Kijk eens in een park, waar (vieze) mannen tegen vergoeding een schandknaapje oppikken. Als ze een baan hebben (met enige inspraak) knijpen ze in billen of zuigen aan lichaamsdelen, bij ondergeschikten. Kijk eens naar al die vrouwen, die voortdurend een man voor haar karretje weten te spannen (d.m.v. de gouden driehoek), vervolgens financieel leegzuigen en snel weer dumpen. Al deze ontucht, uit zich, in enge venerische ziekten, zoals AIDS, druipers en zweertjes. De ziektekosten (voor iedereen) stijgen daardoor aanzienlijk. Wordt het niet eens tijd, dat we erkennen, niet meer in staat te zijn tot een duurzame relatie en niet meer op een datingsite te verkondigen: “Hoe geweldig goed we zijn en hoe geweldig trouw we zijn, maar jammerlijk genoeg nog niet de ware zijn tegengekomen”. Wordt het niet eens tijd, dat we inzien dat een zelfstandig leven, zonder partner (ZZP’er), veel minder gecompliceerd is.

 3. madelieve says:

  Stoppen met relatiesites die niet betrouwbaar zijn, die alleen uit zijn op jouw geld.
  Je komt daar na een tijdje toch echt wel achter, lijkt mij.

  Maar serieus sites kunnen best wel matches opleveren, die uiteindelijk wél tot een stabiele relatie leiden. Via zo’n site heeft mijn zoon namelijk zijn vrouw leren kennen.

  Blijf eerlijk over jezelf, geef op een juiste manier aan wat je zoekt. Benadruk dat je in eerste instantie niet geïnteresseerd bent in seksuele omgang, zodat er al automatisch een schifting plaats vindt.

 4. madelieve says:

  Stoppen met relatiesites die niet betrouwbaar zijn, die alleen uit zijn op jouw geld.
  Je komt daar na een tijdje toch echt wel achter, lijkt mij.

  Maar serieuze sites kunnen best wel matches opleveren, die uiteindelijk wél tot een stabiele relatie leiden. Via zo’n site heeft mijn zoon namelijk zijn vrouw leren kennen.

  Blijf eerlijk over jezelf, geef op een juiste manier aan wat je zoekt. Benadruk dat je in eerste instantie niet geïnteresseerd bent in seksuele omgang, zodat er al automatisch een schifting plaats vindt.