vergeetmenietje

Alzheimer Nederland start actie #wevergetenjullieniet

De normaalste dingen zijn in deze coronatijd opeens niet meer zo vanzelfsprekend. Zo zit samen Pasen vieren er dit jaar niet in. Om elkaar te laten weten dat uit het oog zeker niet uit het hart betekent, heeft Alzheimer Nederland de actie #wevergetenjullieniet gestart. 

Bloem als symbool

Iedereen die dit wil kan meedoen aan de actie door rond de paasdagen en daarna een vergeet-mij-nietje te verspreiden. Dit symbool is onlosmakelijk verbonden met de ziekte dementie, maar is in deze tijd natuurlijk op heel veel meer mensen van toepassing.

Speldje, poster, kaarten

Het verspreiden van het vergeet-me-nietje kan op allerlei manieren. Op de actiewebiste kunt u bijvoorbeeld gratis een vergeet-me-nietje-speldje bestellen. Hier zijn ook raamposters en anchistkaarten met de beeltenis van het bloemetje verkrijgbaar. De raamposter wordt vrijdag 10 april ook bijgesloten bij verschillende Nederlandse kranten.

Knutselen

Daarnaast zijn er op de actiepagina ook verschillende knutselsjabolen te vinden die u kosteloos kunt download en uitprinten. Denk hierbij aan een fotolijst met vergeet-me-netjes erop, een verfsjabloon in de vorm van deze bloem of een uitknipbare windmolen die u bij iemand die u mist in de tuin kunt zetten.

MAX Ouderenjournaal

Het MAX Ouderenjournaal besteedt op donderdag 9 april 2020 aandacht aan de actie #wevergetenjullie niet. U ziet het MAX Ouderenjournaal elke werkdag rond 16.40 uur.

(Bron: Alzheimer Nederland, MAX Ouderenjournaal)

Geef een reactie