Aad van den Heuvel

Aad van den Heuvel op 84-jarige leeftijd overleden

Na het trieste nieuws over het overlijden van presentatrice Tineke Verburg (64) op zaterdag 13 juni 2020 is er nog een overlijden van een prominente televisiepersoonlijkheid te betreuren. Tv-presentator, televisiemaker en journalist Aad van den Heuvel is op 84-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn familie maandag 15 juni gemeld.

Uitvaart

Van den Heuvel, die al geruime tijd ziek was, is bekend van programma’s als KRO’s Brandpunt en Ook dat nog!. De uitvaart heeft zaterdag 13 juni in kleine kring plaatsgevonden. Later volgt nog een herdenkingsbijeenkomst. Van den Heuvel was getrouwd met regisseur en oud-Journaal omroepster Anette Kentie, was vader van een zoon en televisieverslaggever Caroline van den Heuvel.

KRO

Van den Heuvel kwam eind jaren 50 bij de KRO terecht. Vanaf 1960 werkte hij voor het actualiteitenprogramma Brandpunt. Van den Heuvel behaalde met zijn reportages tal van prijzen. Samen met cameralieden als Piet Kaart, Ad Braamhorst of Henk Jenner maakte hij diverse reportages in Afrika, Latijns-Amerika en Azië.

Nieuwe programma’s

Van den Heuvel was ook betrokken bij de opzet van nieuwe programma’s. Zo begon hij in 1973 met een nieuwsachtig programma: De J.C.J. Van Speyk-show. Bovendien was hij jarenlang de presentator van de Alles is anders-show (1974 -1982). Verder maakte hij programma’s als De ver van mijn bed show, samen met Han van der Meer. Met Van der Meer was hij ook presentator van Middageditie in 1985 en Gedane Zaken midden jaren 80.

Ook dat nog!

Van den Heuvel was eindredacteur en presentator van het populaire programma Ook dat nog!. In dit satirische consumentenprogramma dat werd uitgezonden tussen 1989 en 2004 vormden Hans Böhm, Erik van Muiswinkel, Sylvia Millecam en Gregor Frenkel Frank het vaste team. Hij won hiermee in 1990 de Gouden-Televizierring.

Extra uitzending KRO-NCRV

KRO-NCRV maakt maandag 15 juni een extra uitzending waarin wordt teruggekeken op het werk van Van den Heuvel. In Aad van den Heuvel – journalistiek icoon komen oud-collega’s en vrienden, onder wie Koos Postema, Fons de Poel, Erik van Muiswinkel, Hans Böhm en Matthijs van Nieuwkerk aan het woord. De uitzending is om 22.10 uur te zien op NPO 2.

Recht van Spreken

In het MAX-programma Recht van Spreken blikte Van den Heuvel op 82-jarige leeftijd terug op zijn leven. Hij vertelt onder andere over de ziekte longkanker waaraan hij leed. Een nieuwe immuuntherapie bleek wonderen te verrichten: “Ik heb nu weer een paar jaar cadeau gekregen. En ik zal niet vergeten dat ik dat gekregen heb.” U kunt de aflevering online terugkijken en woensdag 17 juni om 23.25 uur zien op NPO 2.

Haandrikman!

In het MAX radioprogramma Haandrikman! wordt op 15 juni 2020 ook aandacht besteed aan het overlijden van Aad van den Heuvel. U kunt het fragment hier terugluisteren.

(Bron: ANP)

Geef een reactie