Zuurkoolstamp met een kalkoenbuger van Peggy Tjin

Zuurkoolstamp heeft erg veel voedingswaarde zoals vitamine C, B6 en mineralen zoals: calcium, kalium en ijzer. Vooral in het najaar is het goed om dit te eten. Het is weerstand verhogend en goed voor uw botten. Een kalkoenburger is daarnaast rijk aan proteïne en het vetgehalte is lager dan een gemiddelde andere burger.

Ingrediënten (4 personen):

  • 4 kalkoenburgers
  • 2 stoofpeertjes
  • 3 roseval aardappelen (rode aardappelen)
  • 200 gram zuurkool
  • 1 liter water
  • 2 Uien in ringen gesneden
  • 1 eetlepel teriyaki saus
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 4 kaneelstokjes
  • 3 theelepels bruine suiker
  • ½ theelepel nootmuskaat
  • 2 eetlepels mayonaise light
  • 1 theelepel koosjer zeezout
  • 2 eetlepels kokosolie

Bereiding:

Was de aardappelen met schil en kook deze 7 minuten in de magnetron. Bak de kalkoenburgers in een koekenpan, op een middelhoge vlam, met 2 eetlepels kokosolie gedurende 4 minuten aan iedere kant.

Voeg vervolgens de gesneden uienringen, 1 eetlepel teriyaki en 1 eetlepel ketjap manis toe en bak het geheel nog 2 minuten tot de kalkoen volledig gegaard is. Voeg 2 eetlepels water toe zodat je een saus creëert.

Snij de peren in 4 stukken, doe ze in een pot met 3 theelepels bruine suiker, 500 mililiter water en 4 kaneelstokjes. Kook deze 9 minuten totdat ze zacht/gaar zijn.

Kook de zuurkool in een andere pot met 500 mililiter water gedurende 2 minuten. Prak de aardappelen en meng deze in een grote schaal met de zuurkool, 2 eetlepels mayonaise light, 1 theelepel koosjer zeezout en een halve theelepel nootmuskaat.

Indien nodig, halveer de peertjes voor een mooiere garnering.

Presentatie van het bord:

Start in het midden van het bord met een omgekeerd schaaltje zuurkoolstamp, dit geeft een mooie vorm. Plaats de kalkoenburger er bovenop, stapel dan de in stukken gesneden peertjes daar weer bovenop in een patroon. Garneer het bord met uienringen en saus en plaats een kaneelstokje op de top.

Geef een reactie

Reacties (2)

    Maria1 says:

    U had de kalkoenburgers zelf gemaakt. Heeft u daar ook een recept voor ?
    Met vriendelijke groet,
    Ria Kuster

    Peggy Tjin says:

    Hi Ria,
    De kalkoen burgers zijn inderdaad zelf gemaakt, met 1 pond biologisch kalkoen gehakt, gemasseerd met 1 theepel zoete soja saus en 3 theelepels uiensoep (poeder). Eet smakelijk!
    From Peggy with love