tartines russes

Tartines Russes van Robèrt

Tartines Russes zijn krokante Russische koekjes waartussen u een laag botercrème spuit. Heerlijk voor bij de koffie!

Ingrediënten:

Voor de tartines Russes:

  • 150 gram bloem
  • 150 gram boter
  • 150 gram suiker

Voor de botercrème:

  • 150 milliliter melk
  • 15 gram custardpoeder
  • 15 gram suiker
  • ½ vanillestokje
  • 180 gram zachte boter
  • 60 gram witte basterdsuiker

Extra nodig:

  • bakpapier of siliconenmatje
  • platte schaal
  • plasticfolie
  • spuitzak

Werkwijze:

Van de tartines Russes:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Meng de suiker en de boter in de keukenmachine tot een bleke massa. Voeg de bloem toe en kneed alles tot een samenhangend deeg. Rol het deeg op het bakpapier of het bakmatje uit tot een rechthoekige lap van ongeveer 30 x 40 cm. Bak het deeg op 200 graden, ongeveer 10 minuten. Snijd het deeg, vrijwel direct nadat het uit de oven komt, in vierkante koekjes en laat afkoelen.

Van de botercrème:

Meng een scheut melk met het custardpoeder tot een papje. Breng de resterende melk met de suiker en het vanillemerg aan de kook. Schenk een beetje warme melk bij het koude custardpapje, roer goed door en schenk alles terug in de warme pan. Laat even goed doorkoken. Stort de banketbakkersroom uit in een platte schaal. Dek af met plasticfolie om velvorming te voorkomen en laat afkoelen tot handwarmte.

Draai de boter en de witte basterdsuiker tot een bleke massa. Voeg de banketbakkersroom toe en draai alles tot een gladde crème. Als de kleur wit uitslaat, is de botercrème goed.

Samenstelling van de tartines Russes:

Spuit met een spuitzak op de helft van de koekjes een beetje botercrème en dek af met een tweede koekje.

(Bron: Robèrt van Beckhoven)

Geef een reactie