Taco’s met tonijnsalade

Ingrediënten (voor 4 personen als voorgerecht):

  • 4 tacoschelpen
  • 1 blikje tonijn (± 200 gram), uitgelekt en geplukt
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels volle yoghurt
  • 1 eetlepel tomatenketchup
  • 2 eetlepels olijfolie
  • ½ rode ui, in dunne ringen fijngesneden
  • 3 kleine zure augurkjes, fijngesneden
  • 1 eetlepel maïs, uitgelekt
  • 1 eetlepel zure kappertjes
  • 2 eetlpels citroensap
  • 1 eetlepel gemalen zwarte peper
  • zakje gemengde sla

Bereiding:

Warm de over voor op 190 graden.

Doe de mayonaise, yoghurt, tomatenketchup en olijfolie in een kom en roer goed door elkaar.

Voeg de ui, augurken, kappertjes, maïs, citroensap en zwarte peper toe. Schep het mengsel een paar keer om.

Meng de geplukte tonijn door het mengsel en schep voorzichtig om.

Warm de taco’s in drie minuten op in de oven. Haal ze uit de oven en laat afkoelen.

Vul de taco’s met de sla en het tonijnmengsel.

(Bron: Bart van Olphen)

Geef een reactie