Francis

Taart van Francis

De Brabantse Francis Kuijk behaalt in 2016 de finale van Heel Holland Bakt. Door haar Australische achtergrond is de feestelijke schuimtaart pavlova haar favoriete dessert.

Ingrediënten:

  • 6 eiwitten
  • 315 gram fijne kristalsuiker
  • 3 theelepel maïzena
  • 2 theelepel witte azijn
  • 1 theelepel vanillearoma (optioneel)
  • 375 milliliter slagroom, stijf geklopt
  • vers fruit naar keus

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 150 graden elektrisch (135 graden heteluchtoven). Bekleed een bakplaat met een vel bakpapier (maak een sjabloon door een cirkel met een diameter van 22 centimeter te tekenen op de onderkant van het vel papier).

Klop de eiwitten stijf met een mixer.

Voeg de suiker lepel voor lepel toe en mix na iedere toegevoegde lepel suiker. Voeg de maizena en azijn toe met de laatste lepel suiker. Het mengsel is dan helemaal stijf en glanzend.

Schep de meringue in de vorm van de cirkel op het bakvel (gebruik hiervoor de getekende sjabloon).

Zet de pavlova in de oven en bak 10 minuten. Draai de oventemperatuur naar 110 graden en bak de pavlova 60 minuten droog en licht gekleurd. Draai de oven uit en laat de pavlova afkoelen in de oven met de deur dicht. Zet de overn na 30 minuten op een kier. Laat de pavlova volledig afkoelen in de oven.

Vul de pavlova met stijfgeklopte slagroom en verschillende soorten fruit naar keuze.

Francis

(Met dank aan MAX Magazine)

Geef een reactie