spruitjesstamppot

Spruitjesstamppot van Janny van der Heijden

Door Heel Holland Bakt en de serie Denkend aan Holland zijn André van Duin en Janny van der Heijden niet meer van elkaar los te denken. In een speciale uitzending van Tijd voor MAX ter ere van de 75ste verjaardag van André, mag Janny natuurlijk niet ontbreken. In de studio maakt zij de lievelingsstamppot van André: spruitjesstamppot met spekjes en rookworst. 

Ingrediënten:

  • 1 kilo aardappels
  • 500 gram spruitjes
  • zout
  • scheutje melk
  • klontje boter
  • spekjes
  • 1 (verse) rookworst
  • mosterd

Bereidingswijze:

Schil en kook de aardappels met weinig zout. Maak de spruitjes schoon en snijd ze in vieren. Kook de spruitjes beetgaar.

Bak intussen de spekjes uit en warm de rookworst op.

Giet de aardappels af stoom ze kort droog. Stamp fijn en maak er met melk en boter een stevige puree  van. Giet de spruitjes af. En stamp door de aardappel. Breng de stamppot op smaak met mosterd en meng er de helft van de spekjes door… serveer de rookworst en rest van de spekjes apart bij.

(Bron: Janny van der Heijden/Foto ter illustratie)

Geef een reactie