Sis kebab

Sis kebab van Jonneke de Zeeuw

Deventer is natuurlijk bekend om zijn koek, maar de Deventer keuken kent veel meer smaken. Jonneke de Zeeuw, alias foodblogger Mooncake, is op zoek gegaan naar die smaken en onder andere naar de allerlekkerste kebab van Deventer en leerde hoe ze die zelf thuis kan maken. Het lekkerste is om dit recept een avond van tevoren te maken zodat de kruiden goed in het vlees kunnen trekken.

Ingrediënten (voor 4 tot 5 personen):

  • 500 gram lamslende
  • 500 gram lamsbout
  • 1 eetlepel paprikapuree (Biber salca)
  • 1 eetlepel tomatenpuree (Domates salca)
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 of 3 uitgeperste tenen knoflook
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1/2 theelepel zout en peper

Extra nodig:

  • vleespennen/spiesen
  • barbecue of grillpan

Bereidingswijze:

Snijd het vlees in kleine blokjes groot genoeg om aan een vleespen te prikken.

Meng de paprikapuree, tomatenpuree, paprikapoeder, knoflook en olijfolie door elkaar. Voeg vervolgens het vlees en de saus samen. Dek af met folie en laat bij voorkeur 1 nacht in de koelkast marineren.

Prik de gemarineerde stukjes vlees aan vleespennen en gril op de barbecue of grillpan. Laat ze niet te lang garen, dan kan het vlees droog worden.

Serveer bij de sis kebap een groene salade, tomaat en eventueel wat brood of couscous.

(Bron: Jonneke de Zeeuw)

Geef een reactie