Pumpkin casserole van Shirma Rouse

Pumpkin casserole van Shirma Rouse

Caribisch eten geven Shirma Rouse een goed gevoel. De lekkere kruiden, uitgesproken smaken, verrassende combinaties. Maar ook eten dat je letterlijk een goed gevoel geeft. Dus gerechten met minder of geen koolhydraten en vega recepten. In Tijd voor MAX maakt zij een pumkin casserole, een ovenschotel met pompoen. 

Ingrediënten:

  • 1 tot 1,5 kilo flespompoen, geschild en gesneden in schijven van 5 millimeter
  • 1 eetlepel milde olijfolie
  • 8 teentjes knoflook
  • 1 grote witte ui, in blokjes gesneden
  • 1 gele paprika, in blokjes gesneden
  • 1/2  theelepel zwarte peper
  • 1 theelepel fijn zout
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 2 cup kokosmelk
  • 1 eetlepel maizena
  • voor de topping: 150 gram vegan cheddar, geraspt

Bereidingswijze:

Doe 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en fruit de paprika, ui, knoflook en droge kruiden totdat de groenten glazig zijn. Voeg de kokosmelk toe en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur uit en voeg de maizena toe.

Pak een ovenschaal die groot genoeg is zodat alle pompoen erin past. Giet vervolgens het kokosmelkmengsel erover heen en bak de casserole in een op 200 graden voorverwarmde oven in 45 minuten gaar. Haal de ovenschaal eruit en strooi de vegan cheddar over de pompoen en bak de casserole nog 20 tot 30 minuten in de oven af, totdat die goudbruin is.

(Bron en foto: Shirma Rouse)

Geef een reactie