Popcorn cheesecake van Rosah van Schendelen

Popcorn cheesecake van Rosah van Schendelen

Zoekt u iets lekkers voor bij het kijken naar een film, serie of tv? Dan is deze popcorn cheesecake van Rosah van Schendelen een goede! En een tip: maak de cheesecake een dag van tevoren, dan is hij makkelijker te snijden en nóg lekkerder.

Ingrediënten

Bodem

  • 250 gram digestive koekjes
  • 100 gram gesmolten boter

Vulling

  • 700 gram roomkaas op kamertemperatuur
  • 150 gram suiker
  • 4 eieren
  • 200 milliliter slagroom
  • 75 gram fijngemalen gepofte popcorn
  • 1 theelepel vanille extract
  • Snufje zout

Karamel

  • 250 gram kristalsuiker
  • Scheutje water
  • 70 gram room
  • 40 gram roomboter
  • Snufje zout

Ter garnering

  • Handjevol zoete popcorn

Bereidingswijze popcorn cheesecake

Begin met de bodem

Begin met het maken van de cheesecake bodem en smelt daarvoor de roomboter. Maal de koekjes fijn en meng met de gesmolten boter tot één geheel. Plaats een bakpapier in een springvorm van 24 centimeter en plaats hierin het botermengsel. Druk stevig aan. Zet de springvorm in de koelkast totdat de bodem gekoeld is.

Maak de vulling

Verwarm ondertussen de oven voor op 170 graden. En plaats een ovenschaal gevuld met heet water onder in de oven. Klop vervolgens de roomkaas met de suiker luchtig en romig. Dit duurt circa 3 minuten. Voeg 1 voor 1 de eieren toe en roer dan popcorn, vanille, zout en slagroom erdoor. Giet het mengsel op de gekoelde bodem en bak ongeveer 60 minuten tot de cheesecake is gestold, maar nog wel een beetje wiebelt. Zet de oven uit en laat de cheesecake met de oven op een kier nog 60 minuten afkoelen. Plaats de cheesecake dan minimaal 4 uur in de koelkast.

Maak de karamel

Doe voor de karamel de suiker en een scheutje water in een pan en breng aan de kook op middelhoog vuur. Zodra het water is verdampt, zal de suiker mooi goudbruin gaan kleuren. Schenk hier dan voorzichtig in delen een scheutje room aan toe en meng goed door met een garde. Maak de karamel af met kleine klontjes boter en een snufje zout naar smaak.

De taart afmaken

Tijd om hem aan te snijden. Haal de cheesecake uit de vorm en plaats de cheesecake op een mooi plateau. Schenk hierover royaal de heerlijke karamel en garneer feestelijk af met popcorn.

Kijk voor meer recepten van Tijd voor MAX op onze receptenpagina

Lees ook: Hoe zit het? Hoe is popcorn zo’n populaire bioscoopsnack geworden?

(Bron: Rosah van Schendelen. Foto: redactie Tijd voor MAX)

Geef een reactie