Pompoenpoffertjes van pompoenkweker Sander Sanders

Het is herfst en dat betekent pompoenentijd. Alle reden voor Hallo Nederland om een bezoek te brengen aan de pompoenenkwekerij van Sander Sanders. In de reportage leidt hij de verslaggever rond op zijn bedrijf en vertelt hij hoe veelzijdig pompoenen zijn. U kunt er bijvoorbeeld ook prima poffertjes van maken. 

Ingrediënten:

  • 400 gram pompoen
  • 150 gram bloem
  • 0.5 theelepel zout
  • 50 gram suiker
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 ei
  • olie

Bereidingswijze:

Schil en ontpit de pompoen. Stop de stukjes vervolgens in een pan en breng aan de kook. laat vervolgens net zo lang koken totdat de stukjes zacht zijn.

Pureer de pompoen en voeg het zout, de suiker, het ei, de bakpoeder en de bloem toe. Roer vervolgens goed.

Verhit wat olie in de pan en leeg hier een lepel van dit mengsel in. Bak de poffertjes op een middelmatig vuurtje en draai ze om als ze aan de rand beginnen te kleuren. Doe dit net zo lang totdat het pompoenmengsel op is en alle poffertjes klaar zijn.

Serveer de poffertjes met zure room of honing of pompoenjam. Stroop of pruimencompote is er ook heerlijk bij.

(Bron: Sander Sanders, Redactie Hallo Nederland)

Geef een reactie