poffertjes

Poffertjes bakken zonder poffertjespan? Zo doet u dat

Poffertjes, een typisch Nederlandse delicatesse en ook erg leuk om zelf te bakken. Dat bakken gaat natuurlijk het makkelijkst met een speciale poffertjespan, maar ook als u die niet in huis heeft kunt u zelf poffertjes bakken. Wij leggen u uit hoe u dat doet. 

Lege ketchupfles

Het enige wat u nodig heeft om poffertjes te bakken zonder speciale pan is een lege ketchup- of fritessausfles (of natuurlijk een ander soort fles met spuitdop). Spoel deze vervolgens heel goed schoon, vul de fles met beslag en draai de dop er weer op.

Bakken

Nu kan het bakken beginnen: zet een grote koekenpan op middelhoog vuur, verwarm hier een scheutje olie of boter in en wacht tot de pan goed heet is. Pak vervolgens de spuitfles erbij en spuit kleine toefjes van het beslag in de pan. Zorg ervoor dat de toefjes beslag ongeveer een doorsnee van 3 centimeter hebben en maak ze lekker dik. Vervolgens bakt u de poffertjes alsof het pannenkoeken zijn. Wanneer de poffertjes goudbruin en licht knapperig zijn, zijn ze klaar om opgegeten te worden. Het liefst met poedersuiker en een klontje roomboter natuurlijk.

Zelf poffertjesbeslag en poedersuiker maken

Om zelf poffertjes te kunnen bakken heeft u natuurlijk ook poffertjesbeslag nodig. Ook dit kunt u zelf maken, het is eigenlijk gewoon een dikkere versie van pannenkoekenbeslag. Voor 4 porties poffertjes mengt u 250 gram bloem met een theelepel bakpoeder, een snufje zout, 2 eieren en 300 milliliter melk door elkaar. Klop dit mengsel vervolgens tot het glad en vrij van klontjes is.

En wist u dat u niet alleen het beslag, maar zelfs de poedersuiker heel eenvoudig zelf kunt maken? Dit doet u door een kopje suiker in de blender te gooien het suiker vervolgens te laten blenden tot het er poederachtig uitziet.

(Bron: Libelle.nl, Ouders van Nu, Poffertjesbakken.nl)

Geef een reactie

Reactie

  1. Nelleke reageert says:

    Daar hoef je geen lege fles voor te hebben. Een stevige plastic zak vullen. Flink strak opdraaien en het puntje van de onderkant afknippen. Voila, een spuitzak is geboren. Na afloop weggooien. Feen gedoe, geen viezigheid.