Pekingeend in flensjes

Pekingeend is een bekend eendengerecht uit het noordoosten van China. De naam komt van de Chinese hoofdstad Peking. Het gerecht wordt geroemd voor het dunne, knapperige vel. Ewan Liu maakt in Tijd voor MAX een speciale Pekingeend in flensjes.

Ingrediënten:

  • 2 pekingeend borstfilets
  • halve komkommer
  • 1 tak lente-ui
  • Hoi Sien saus
  • 8 dunne rijstflensjes

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 160 graden, en verwarm de (al voorgebakken) Pekingeend zodra de oven warm is gedurende 8 minuten.

Snij de komkommer in dunne sliertjes, haal de zachte kern eruit. Snij ook de lente-ui in dunne sliertjes.

Snij de borstfilet per borst in 8 dunne stukken worden gesneden.

Doe een strookje hoisiensaus op het rijstflensje, leg de komkommer en lente-ui erop en vervolgens twee stukjes Pekingeend per flensje. Dichtvouwen en klaar!

Eet smakelijk!

Geef een reactie