Nederlands team 2e bij WK Chinees koken

Een Nederlands team is 2e geworden bij het WK Chinees koken, dat deze week in Rotterdam gehouden is. Het team bestaat uit 3 chefs van restaurant HanTing Cuisine uit Den Haag en 1 chef van Umami by Han uit Eindhoven.

Rotterdam

Het is de 1e keer dat het ‘World Championship Chinese Cooking’ (WCCC) in Nederland plaatsvindt en daarmee ook de 1e keer dat het buiten Azië is. Burgemeester Ahmed Aboutaleb opende het wereldkampioenschap op maandag 19 september 2016. Het WK wordt sinds 1992 georganiseerd en de 1e keer vond plaats in Shanghai. Volgens de organisatie is Rotterdam hét Aziatische meeting point van Europa.

Opdracht

In totaal deden er aan dit WK 48 chefkok-teams, van over de hele wereld mee. In 2,5 uur tijd moesten de teams 8 traditioneel Chinese gerechten bereiden. Een koud gerecht, een maaltijd waar complexe Chinese snijtechnieken in naar voren komen, een gang met zeevruchten en een typisch Chinees gebakje, waren onderdeel daarvan.

Winnaar

De gerechten werden beoordeeld op smaak, creativiteit en presentatie. Een Chinees team uit Shanghai scoorde het hoogst op deze onderdelen, gevolgd door het Nederlandse team. Bij de vorige editie, in 2012, werden in Singapore door 2 Nederlandse teams gouden medailles gehaald. Volgens de jury bevestigt de hoge score van de deelnemende Nederlandse teams dat de kwaliteit van de Aziatische keuken hoog is in Nederland.

(Bron: AD)

Geef een reactie