Madeleines

Madeleines van Robèrt van Beckhoven

Bij de thee, koffie of zoals de Fransen doen, bij het ontbijt, een Madeleine smaakt altijd. Het cakeje ziet er eenvoudig uit, maar het is beslist geen makkelijk koekje om te maken. Maar lukt het, dan is de beloning groot. 

Ingrediënten:

  • 60 gram amandelpoeder
  • 150 gram poedersuiker
  • 60 gram bloem
  • 150 gram eiwitten
  • 150 gram Beurre Noisette
  • 1 eetlepel honing
Extra nodig:
  • madeleine-bakvorm
  • spuitzak

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Meng amandelpoeder, poedersuiker en bloem door elkaar.
  • Voeg de eiwitten (van 5 eieren) erbij en roer tot een egaal beslag.
  • Bereid de beurre noisette en laat een beetje afkoelen.
  • Voeg de afgekoelde beurre noisette toe aan het beslag en roer goed door.
  • Meng er tot slot de honing door.
  • Laat het beslag koud worden in de koelkast.
  • Doe het beslag in een spuitzak.
  • Spuit de koekjes op in de vormpjes en bak in 8 tot 10 minuten af.

(Bron: Heel Holland Bakt/Robèrt van Beckhoven. Foto ter illustratie: Shutterstock)

Geef een reactie

Reactie

    Sandrine says:

    Ik heb een vraag over dit overheerlijke cakeje
    Ik heb mij aan het recept gehouden. Maar helaas kreeg geen buikje. Heb het beslag overnacht in de koelkast gelegd en ook de madeleine vorm. Het enige wat iets anders verliep was de boter die meer bruin was fan goud kleurig. Maar het duurde best lang voor de schuim optrok bij met kleuren van de boter.Ook heb ik voor het eerst eiwit in de winkel gekocht in plaats van de eieren zelf te scheiden.Ze smaken heerlijk en zijn krokant maar niet voldoende gerezen.
    IKun je mij van tips voorzien