Limabonensalade van Karin Luiten.

Limabonensalade van Koken met Karin

Limabonen zijn grote, witte peulvruchten uit Zuid-Amerika. Ze zijn gedroogd te koop of in blik. Karin Luiten maakt er een limabonensalade van, met veel groenten. Het kan als voorgerecht of als bijgerecht gegeten worden. Het is een vegan recept.

Ingrediënten:

  • 1 blik limabonen
  • 125 gram gekleurde
  • kerstomaatjes
  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • bosje koriander

Dressing:

  • 1 limoen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel rodewijnazijn
  • 1 theelepel oregano
  • zout & peper
  • uit de molen

Bereiding limabonensalade

Maak eerst de dressing. Knijp hiervoor de limoen uit boven een kom, klop met de rest tot een dressing.

Spoel de bonen af onder de kraan en laat goed uitlekken. Snij de ui in halve ringen, de paprika in korte reepjes en de kerstomaatjes doormidden. Hak de koriander fijn.

Meng alles door de dressing en laat minstens 1 uur staan. Proef op zout en peper.

Tips van Karin

Limabonen vind je tegenwoordig ook vaak in de supermarkt en anders bij de betere groenteboer. Maar het kan ook met een blik gewone witte bonen. Alleen dan uiteraard niet in die tomatensaus.

Gebruik je gedroogde limabonen? Die moeten eerst een nachtje weken. Kook ze ongeveer 1 uur in ruim water tot ze zacht, maar nog niet pruttig zijn.

Kijk voor meer recepten van Tijd voor MAX op onze receptenpagina.  

(Bron en foto: Koken met Karin – Wereldgerechten)

Geef een reactie