Kook mee met MAX: Vietnamese salade met varkensreepjes en rijstnoedels
Publicatiedatum: 22 september 2025
Rijstnoedels worden, de naam verklapt het al, van rijst gemaakt. Dat heeft een andere smaak en textuur dan gewone noedels die van deegwaren worden gemaakt. Ze hebben een neutrale smaak en ze zijn glutenvrij. Door de fijne structuur hoeft u ze ook niet te koken, maar te wellen in warm water. Sandra verwerkt de rijstnoedels in deze Vietnamese salade met varkensreepjes.
(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 0,5 kleine spitskool
- 1 wortel
- 150 gram rijstnoedels
- olijfolie
- 150 gram varkensfiletlapjes
- 1 limoen
- 1 eetlepel vissaus
- 1 theelepel honing
- peper, zout
- 150 gram sojabonen
- 0,5 bosje koriander
- 50 gram pinda’s
Bereidingswijze:
Snijd de spitskool in dunne reepjes. Schil de wortel en snijd in blokjes of rasp grof op een blokrasp.
Bereid de rijstnoedels volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af en spoel koud. Snijd ze grof.
Verwarm een scheut olie in een pan. Snijd het vlees in dunne reepjes en bak in circa 5 minuten goudbruin en gaar.
Pers de limoen boven een grote kom. Voeg de vissaus, honing en een scheut olie toe. Breng op smaak met peper en zout en roer goed door. Voeg de noedels, spitskool, wortel en sojabonen toe en roer goed door. Hak de koriander en pinda’s.
Verdeel de salade over de borden en verdeel er de vleesreepjes over. Bestrooi met de koriander en pinda’s.
Eet smakelijk! Kijk hier voor meer recepten. Kook mee met MAX is elke maandag tot en met donderdag rond 12.05 uur te zien op NPO 2 en om 14.15 op NPO 1.
(Foto: © MAX)



