Kook mee met MAX: oosters geroerbakte boerenkool met tonijnsteak
Publicatiedatum: 9 december 2025
Verse tonijn is mooi stevig en dieprood van kleur, en wordt vaak rauw gegeten in sushi. Maar deze keer maakt Sandra er een tonijnsteak van. Zo’n steak is een dikke, stevige plak uit de rug van de tonijn en doet qua structuur en smaak bijna denken aan biefstuk. U hoeft ’m alleen kort te grillen of bakken zodat de buitenkant licht gekleurd is en de binnenkant rosé en sappig blijft.
(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 1 rode ui
- 1 winterpeen
- 1 teentje knoflook
- 1 duimgrootte gember
- scheutje zonnebloemolie
- 250 gram boerenkool
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 limoen
- 150 gram glasnoedels
- 1 theelepel sesamolie
- peper en zout
- 2 tonijnsteaks
Bereidingswijze:
Haal de tonijn uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Pel en snipper de ui. Schil de winterpeen en snijd eerst in plakken en vervolgens in flinterdunne reepjes. Pel en hak de knoflook. Schil en rasp de gember. Verhit een scheut olie in een wok en roerbak de ui, winterpeen, knoflook en gember circa 2 minuten. Voeg de boerenkool toe en roerbak circa 5 minuten.
Bereid de glasnoedels volgens de verpakking en spoel koud af. Snijd eventueel de glasnoedels in iets kleinere stukken en voeg toe aan de groente. Voeg de sojasaus en sesamolie toe en breng op smaak met peper en zout. Pers er wat limoen boven en roer goed door.
Verwarm een scheutje olie in een hete koekenpan. Bestrooi de tonijn met peper en zout en bak in circa 3 minuten om en om rosé. Verdeel de glasnoedels over de borden. Verdeel hierover de boerenkool en leg er een stuk tonijn op.
Eet smakelijk! Kijk hier voor meer recepten. Kook mee met MAX is elke maandag tot en met donderdag rond 12.05 uur te zien op NPO 2 en om 14.15 op NPO 1.
(Foto: © MAX)



