Kook mee met MAX: Hongaarse goulash met rundvlees en aardappelpuree
Publicatiedatum: 18 september 2025
Wat maakt een goulash nou Hongaars? Dat is vooral het gebruik van de paprikapoeder. Dat geeft het gerecht een wat diepere, rokerige smaak. Sandra heeft nog een tip: hoe langer de goulash stooft, hoe lekkerder deze wordt, dus laat het gerust langer stoven als u geen haast heeft. Ze maakt het hem met rundvlees en serveert er aardappelpuree bij.
(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)
Ingrediënten:
- olijfolie
- 150 gram
- magere runderlappen
- 1 eetlepel bloem
- peper, zout
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 3 paprika’s
- 1 eetlepel paprikapoeder (zoet)
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 300 milliliter water
- 400 gram kruimige aardappelen
- 2 eetlepels crème fraîche
- 0,5 bosje peterselie
Bereidingswijze:
Verwarm een scheutje olie in een koekenpan.
Snijd het vlees in blokjes en doe in een kom. Breng op smaak met peper en zout en voeg de bloem toe. Roer goed door. Bak het vlees in circa 5 minuten rondom goudbruin.
Pel de uien en snijd in halve ringen. Pel en hak de knoflook. Snijd de paprika’s in reepjes. Voeg de groente toe en bak circa 5 minuten. Voeg de paprikapoeder toe en bak circa 1 minuut. Voeg de tomatenpuree toe en bak circa 1 minuut. Schenk het water erbij en laat circa 45 minuten zachtjes stoven met de deksel op de pan.
Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Schil de aardappel, snijd in blokjes en kook circa 15 minuten. Giet af en stoom droog. Stamp met de helft van de crème fraîche en breng op smaak met peper en zout. Hak de peterselie.
Verdeel de aardappelpuree over de borden. Schep er flink wat goulash bij en lepel er de rest van de creme fraiche over. Bestrooi met de peterselie.
Eet smakelijk! Kijk hier voor meer recepten. Kook mee met MAX is elke maandag tot en met donderdag rond 12.05 uur te zien op NPO 2 en om 14.15 op NPO 1.
(Foto: © MAX)
Geef een reactie
U moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.




Dit lijkt op pörkölt het nationale gerecht van Hongarije e n varieert van streek tot streek, bv bonen ,paddenstoelen ,kippen maagjes ,met varkens,lam, rundvlees.!!
Goulash is soep en niets anders!!Dat dit buiten Hongarije goulash genoemd wordt is een ander verhaal!!!
Gaarne geen onzin plaatsen!!!
Wij zijn hier in Nederland en noemen het goulash. Een vleesgerecht. We hebben hier ook goulash kroketten. En als we het over een soep hebben noemen we het goulash soep. Lijkt me logisch 🥘