Kook mee met MAX: geroosterde pastinaak-bulgursalade met feta en dukkah
Publicatiedatum: 6 oktober 2025
Aan deze rijke salade met geroosterde pastinaak, bulgur en feta, voegt Sandra nog dukkah toe. Dukkah, ook wel duqqa, is een mengsel van kruiden, specerijen en noten. Het komt van origine uit Egypte en het Midden-Oosten en wordt veel gebruikt in Oosters gerechten. Het is ook lekker om met brood in te dippen.
(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 300 gram pastinaak
- 200 gram biet
- olijfolie
- peper, zout
- 150 gram bulgur
- 2 eetlepels dukkah (specerijen-notenmix)
- 1 theelepel honing
- 1 citroen
- 0,5 bosje peterselie
- 75 gram feta
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Schil de pastinaak, snijd in repen en verspreid over een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd de biet in kleine blokjes en voeg toe. Besprenkel met olie en bestrooi met peper en zout. Rooster circa 25 minuten.
Breng een pan water met een beetje zout aan de kook. Kook de bulgur volgens bereidingswijze op de verpakking. Giet af en laat iets afkoelen.
Meng in een kom de honing, olie en citroensap naar smaak. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de bulgur, pastinaak en biet toe aan de dressing. Hak de peterselie en voeg toe. Roer goed door.
Verdeel de salade over de borden. Verkruimel er de feta over en bestrooi met de dukkah.
Eet smakelijk! Kijk hier voor meer recepten. Kook mee met MAX is elke maandag tot en met donderdag rond 12.05 uur te zien op NPO 2 en om 14.15 op NPO 1.
(Foto: © MAX)



