Kook mee met MAX: Garnalen-couscous met geroosterde pastinaak en radijs

Kook mee met MAX: garnalen-couscous met geroosterde pastinaak en radijs

Couscous komt traditioneel gezien uit de Marokkaanse keuken. Door de relatief neutrale smaak laat het zich heel gemakkelijke met veel verschillende keukens combineren. En het is eenvoudig te bereiden, want u hoeft het alleen maar te laten wellen. Sandra maakt er een garnalen-couscous van met geroosterde pastinaak en radijs. 

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 300 gram pastinaak
  • olijfolie
  • 2 theelepel komijnpoeder
  • peper, zout
  • 150 gram couscous
  • 200 milliliter water
  • 0,5 groentebouillonblokje
  • 1 bosje peterselie
  • 200 gram rauwe garnalen (schoongemaakt)
  • 200 gram radijsjes 1 citroen

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Schil de pastinaak en snijd in dunne staafjes. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met olie en bestrooi met komijnpoeder en peper en zout. Rooster de pastinaak circa 20 minuten.

Doe de couscous in een kom. Breng het water aan de kook en los het bouillonblokje erin op. Schenk de bouillon over de couscous. Dek af en laat 5 minuten wellen.

Hak de peterselie fijn en voeg toe, maar bewaar nog een handje voor de garnering. Roer daarna los met een vork.

Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en bak de garnalen op hoog vuur in circa 4 minuten om en om gaar. Breng op smaak met zout en peper. Hak de garnalen fijn en roer de couscous. Voeg het bakvet van de garnalen toe aan de couscous. Snijd de radijsjes in dunne plakken en voeg samen met de pastinaak toe aan de couscous. Voeg een flinke scheut olijfolie toe en pers er wat citroensap boven.

Verdeel de salade over de borden en bestrooi met wat peterselie.

Eet smakelijk! Kijk hier voor meer recepten. Kook mee met MAX is elke maandag tot en met donderdag rond 12.05 uur te zien op NPO 2 en om 14.15 op NPO 1.

(Foto: © MAX)

Geef een reactie