Kook mee met MAX: Duitse zuurkooltaart met bladerdeeg en rookworst
Publicatiedatum: 15 december 2025
Zuurkool is gefermenteerde witte kool met een frisse, zure smaak. Het is niet alleen lekker, maar ook gezond voor de darmen dankzij de natuurlijke bacteriën. Traditioneel wordt het gegeten met rookworst en aardappelpuree. Sandra maakt er in Kook mee met MAX een taart van. Dit is het recept.
(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)
Ingrediënten:
- 500 gram zuurkool
- 1 rode ui
- olijfolie
- 1 theelepel karwijzaad
- 1 rol koelvers bladerdeeg
- 3 eieren
- 125 milliliter crème fraîche
- peper en zout
- 150 gram rookworst
Bereidingswijze:
Verwarm de oven op 200 graden.
Pers het vocht van de zuurkool zoveel mogelijk uit tussen de handen. Pel de ui en snijd in halve ringen. Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en fruit de ui circa 2 minuten. Voeg de karwijzaad toe en bak circa 1 minuut. Voeg de zuurkool toe en bak circa 5 minuten.
Klop in een kom de eieren met de creme fraiche en breng op smaak met peper en zout. Snijd de rookworst in dunne plakjes en voeg samen met de zuurkool toe. Roer goed door. Vet de quichevorm in met olie, bekleed met bladerdeeg en prik er met een vork wat gaatjes in. Schenk het zuurkoolmengsel in de vorm en bak in circa 35 minuten goudbruin.
Eet smakelijk! Kijk hier voor meer recepten. Kook mee met MAX is elke maandag tot en met donderdag rond 12.05 uur te zien op NPO 2 en om 14.15 op NPO 1.
(Foto: © MAX)



