Kook mee met MAX: Couscoussalade met geroosterde venkel en roquefort

Kook mee met MAX: couscoussalade met geroosterde venkel en roquefort

Roquefort is een blauwschimmelkaas. Hij wordt gemaakt van rauwe schapenmelk en rijpt in de grotten van Roquefort, waar het zijn naam aan dankt. Aan de kaas wordt een schimmel toegevoegd en daardoor krijgt het van die blauwgroene ‘aderen’. Het is een pittige blauwe kaas en als we de Fransen moeten geloven de echte ‘koning der kazen’. Mounir gebruikt het in dit gerecht als echte smaakmaker, want het laat zich heel goed combineren met de anijsachtige smaak van de venkel en de wat neutralere smaak van couscous. 

(Alle recepten van Kook mee met MAX zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 3 bospeentjes
  • 2 venkels
  • olijfolie
  • 150 gram couscous
  • 40 gram rozijnen
  • 1 citroen (bio)
  • 40 gram amandelstiften
  • 0,5 bosje
  • dille
  • 40 gram roquefort

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 °C. .

Schil de wortel en snijd in schuine plakjes. Snijd de venkel in reepjes. Verspreid de groente over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olie en bestrooi met peper en zout. Rooster circa 25 minuten.

Maak de couscous klaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Voeg een flinke scheut olie toe en roer los met een vork. Voeg de rozijnen toe en rasp en pers er de citroen naar smaak boven. Hak de dille fijn en voeg toe. Breng op smaak met peper en zout.

Rooster de amandelstiften in een droge koekenpan circa 2 minuten. Voeg de geroosterde bospeentjes en de helft van de geroosterde venkel toe.

Verdeel de salade over de borden. Verdeel er de rest van de venkel over. Bestrooi met de amandelstiften en verkruimel er wat roquefort over. Besprenkel met wat olijfolie.

Eet smakelijk! Kijk hier voor meer recepten. Kook mee met MAX is elke maandag tot en met donderdag rond 12.05 uur te zien op NPO 2 en om 14.15 op NPO 1.

(Foto: © MAX)

Geef een reactie

Reactie

    nicole barten says:

    Een bakplaat op een bakplaat? Liever veranderen in bakpapier 😀