De zelfgemaakte noten-ontbijtkoek van Sandra Ysbrandy.

Koken met Sandra: noten-ontbijtkoek

Een ontbijtkoek is lekker als tussendoortje. Maar net zoals de zelfgemaakte granola, kunt u dit beter zelf maken. Ontbijtkoek uit de winkel zit namelijk boordevol suiker. Dit recept voor een noten-ontbijtkoek staat binnen 10 minuten in de oven. Een supersnel en makkelijk recept dus.

Ingrediënten voor de noten-ontbijtkoek

  • 200 gram gemengde noten ongebrand en ongezouten
  • 225 gram medjouldadels
  • 3 eetlepels ahornsiroop
  • 250 milliliter volle melk
  • 300 gram volkoren meel
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel vijfkruidenpoeder
  • 5 gram bakpoeder

Benodigdheden

  • Cakevorm (30 cm)
  • Bakpapier
  • Keukenmachine

Bereiding noten-ontbijtkoek

Verwarm de oven voor op 180 C.

Hak de noten grof. Verwijder de pitten uit de dadels en snijd in kleine stukjes. Meng de noten, dadels, ahornsiroop en melk. Voeg het volkoren meel, de kaneel, het vijfkruidenpoeder en bakpoeder toe en meng goed. Doe het mengsel in een met bakpapier beklede cakevorm en bak 45 minuten in de oven.

Sandra Ysbrandy is elke donderdag te horen in de uitzending van Lunch Lekker met Daniel Dekker op NPO Radio 5. Terugluisteren kan hier. Kijk voor meer recepten van Sandra op onze receptenpagina

(Bron: Sandra Ysbrandy. Foto: Mitchell van Voorbergen)

Geef een reactie