Koken met Sandra: gado gado salade.

Koken met Sandra: gado gado salade

Gado gado is een Indonesisch groentegerecht. Het is van origine een mix van groenten met een gebakken ei, een schep pindasaus en verkruimelde kroepoek. Meestal wordt het geserveerd met rijst. Sandra Ysbrandy maakt een versie met komkommer, rode paprika en spitskool. Ze maakt het in een pot, handig om mee te nemen! Het is een vegetarisch recept.

Ingrediënten, voor 2 personen:

  • 2 eieren
  • 2 takjes selderij
  • 0,5 komkommer
  • 1 rode paprika
  • 0,5 spitskool
  • 2 eetlepels 100% pindakaas of notenspread
  • 0,5 citroen
  • peper en zout
  • 50 gram ongezouten ongebrande pinda’s

Extra nodig:

  • 2 potten met deksel

Bereidingswijze gado gado

Kook de eieren in 8 minuten hard. Spoel onder koud stromend water, pel en halveer ze. Pluk intussen de blaadjes van de takjes selderij. Snijd de komkommer in blokjes van ongeveer 1 centimeter. Halveer de paprika, verwijder de zaadjes met de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes. Snijd de spitskool in zo fijn mogelijke reepjes.

Schep de pindakaas in een kom. Pers de citroen erboven uit, voeg 80 milliliter water toe en roer met een garde tot een gladde dressing. Breng op smaak met peper en zout.

Schep in laagjes de pindadressing, pinda’s, selderij, komkommer, ei, paprika en spitskool in de potten.

Sluit af en bewaar in de koelkast tot gebruik. Je kunt de salade direct uit de pot eten of ondersteboven op een bord storten. Eet smakelijk!

Sandra Ysbrandy is elke donderdag te horen in de uitzending van Lunch Lekker met Daniel Dekker op NPO Radio 5. Kijk voor meer recepten van Sandra op onze receptenpagina

(Bron: Sandra Ysbrandy, foto: Mitchell van Voorbergen)

Geef een reactie