chocoladetaart

Chocoladetaart van Anna Yilmaz

De chocoladetaart van Anna Yilmaz heeft 3 lagen en is rijkelijk voorzien van chocolade en frambozen. Een toef slagroom maakt het helemaal af. Een ware traktatie voor chocoladeliefhebbers!

Ingrediënten:

Voor het biscuit:

  • 4 eieren
  • 120 gr suiker
  • 1 mespuntje zout
  • 80 gr bloem
  • 20 gr maizena

Voor de chocolademousse:

  • 150 gr pure chocola
  • 2 eieren
  • 50 gr witte basterdsuiker
  • 200 ml verse slagroom

Voor de frambozencompote:

  • 250 gr diepvries frambozen
  • 100 gr geleisuiker extra

Garnering:

  • Verse frambozen
  • Chocoladeschaafsel (bijvoorbeeld pure chocolade vlokken)
  • 250 ml verse slagroom
  • 25 gr suiker

Benodigdheden:

  • Hand- of staande keukenmixer
  • Spatel
  • Mengkom
  • Steelpan
  • Glazen schaal
  • Garde
  • Springvorm
  • Bakpapier
  • Spuitzak

Bereidingswijze:

Van het biscuit:

Verwarm de oven voor op 180 graden, hete lucht. Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier. Klop de eieren samen met de suiker op tot een luchtige massa. Zeef de bloem en maizena en spatel dit door het eimengsel. Giet het mengsel in de springvorm en bak ongeveer 25/35 min. Laat het biscuit uit de oven 5 minuten afkoelen. Verwijder daarna de springvorm en laat verder afkoelen op een taartrooster. Snijd het biscuit in 3 gelijke lagen.

Van de chocolademousse:

Hak de chocolade fijn en laat ongeveer 5 min au bain-marie smelten. Laat de gesmolten chocola nu een beetje afkoelen. Splits de eieren. Klop het eiwit met de helft van de basterdsuiker totdat het een stijve massa is. Doe de slagroom in een kom en klop het tot yoghurtdikte. Klop de eidooiers met de basterdsuiker. Roer de gesmolten chocola door het eidooier-mengsel. Spatel daarna de slagroom erdoor. Spatel als laatste het eiwit door het mengsel. Doe de chocolademousse in een spuitzak en leg het tot gebruik in de koelkast.

Van de frambozencompote:

Doe de (bevroren) frambozen samen met de geleisuiker in een steelpan en breng aan de kook. Roer af en toe door met een pollepel, maar wel voorzichtig want het kan gaan spetteren. Als de compote aan de kook is, nog 5 minuten laten pruttelen. Giet het warme mengsel op een bord en laat het afkoelen.

Van de garnering:

Klop de slagroom samen met de suiker tot een stevige massa. Doe de slagroom in een spuitzak en leg het tot gebruik in de koelkast.

Zo zet u de taart in elkaar:

Leg 2 lagen biscuit klaar. Spuit de chocolademousse langs de rand van de 2 biscuitlagen. Smeer in het midden frambozenjam en spuit daar weer wat chocolademousse op. Leg de 2 lagen precies op elkaar en druk deze zachtjes aan. Dek de taart af met de laatste laag biscuit. Smeer de zijkanten van de taart strak af met chocolademousse. Zet de taart 30 minuten in de koelkast, zodat hij kan opstijven. Leg alvast alle garnering klaar. Haal de taart weer uit de koelkast en smeer de bovenkant en zijkant van de taart af met slagroom. Als u nog chocolademousse over heeft, dan kunt u dit samen met de slagroom gebruiken als versiering op de taart. Versier de taart met verse frambozen en chocolade schaafsel.

(Bron: Anna Yilmaz)

Geef een reactie