Jan Hagel

Jan Hagel van Anna Yilmaz

Voor het maken van deze Jan Hagel-koekjes gebruikt Anna Zeeuwse bloem. Ze legt graag uit waarom: “Zeeuwse bloem komt uit een streek met zeeklimaat en wordt gemalen van zachte tarwe. Het klimaat zorgt ervoor dat er minder zetmeel en eiwit in zit maar het is wel vochtiger dan harde tarwe. Door Zeeuwse bloem te gebruiken krijg je een lekker bros koekje. De bloem is niet in alle supermarkten te koop maar wel bij een molen of kookwinkel.”

Ingrediënten:

  • 250 gram Zeeuwse bloem
  • 175 gram zachte roomboter
  • 125 gram witte basterdsuiker
  • snufje zout
  • 1 theelepel kanee
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 ei, losgeklopt
  • 100 gram amandelschaafsel
  • 40 gram suiker

Bereidingswijze:

Doe de zachte boter, basterdsuiker en zout in een kom en meng alles door elkaar. Voeg de bloem, bakpoeder en kaneel toe en kneed alles tot een deeg. Verpak het deeg in plastic en laat het minimaal 1 uur rusten in de koelkast.

Verwarm de oven op 175 graden, hete lucht, en bekleed de bakplaat met bakpapier.

Strooi wat bloem op het werkblad en rol het deeg uit in een vierkant met een dikte van 3 millimeter. Leg het deeg op de bakplaat en bestrijk het met losgeklopt ei. Strooi er wat amandelschaafsel en suiker op en druk dit zachtjes aan. Bak de koekjes in 20-25 min gaar.

Als de koek uit de oven komt snijd hem dan gelijk in repen van 3 bij 7 centimeter. U kunt dit het beste doen met een pizzames. Laat de koekjes afkoelen op een rooster.

(Bron: Anna Yilmaz)

Geef een reactie