Jamaicaans wortelsap van Welmoed Bezoen

Jamaicaans wortelsap van Welmoed Bezoen

Deze Jamaicaanse wortelsap van Welmoed Bezoen smaakt als een soort frisse, vloeibare wortelcake. Het is kruidig en dorstlessend. Hoe sterker uw blender is, hoe meer smaak er uit de wortels komt.

Ingrediënten, voor 1 liter sap

  • 350 g wortels, geschild en in stukjes
  • 0,5 theelepel vanille-extract
  • 0,5 tot 2 centimeter gember
  • 0,25 theelepel kaneel
  • 0,25 theelepel gemalen piment
  • snufje versgeraspte nootmuskaat
  • 0,25 tot 0,5 blikje gecondenseerde (kokos)melk (à 397 milliliter)
  • handje ijsblokjes
  • zout

Extra nodig

  • blender
  • kaasdoek

Zo maak je Jamaicaans wortelsap

Blend de wortel, het vanille-extract, de gember, kaneel, piment, nootmuskaat en 500 milliliter koud water in een blender glad op de hoogste stand. Voeg de helft van de gecondenseerde melk en een snufje zout toe tijdens het blenden. Proef en pas het aan naar uw smaak.

Zeef het sap door een dubbele laag kaasdoek. Druk de pulp stevig uit – zo haalt u de meeste smaak eruit.

Doe de ijsblokjes in glazen en giet het wortelsap erbij.

Kijk voor meer recepten van Tijd voor MAX op onze receptenpagina

(Bron en foto: Welmoed Bezoen)

Geef een reactie