Hamburger-party van Janny van der Heijden

Een hamburger vindt iedereen lekker en omdat de variaties bijna oneindig zijn, kunt u een hele tafel vol zetten met verschillende soorten zodat iedereen, vleesliefhebber, vegetariër of vegan, er van genieten kan.

Ingrediënten vega(n) pitaburger:

  • 2 pitabroodjes
  • 3 eetlepels houmous
  • 2 vegetarische hamburgers
  • 2 plukjes rucola
  • zongedroogde tomaten
  • gegrilde paprika
  • gegrilde courgette

Bereidingswijze:

Toast de pitabroodjes, snijd ze overlangs doormidden en bestrijk de broodjes op het snijvlak met houmous.  Bak of grill intussen de vegetarische hamburgers. Leg de hamburgers op de houmouslaag, verdeel hierover wat rucola, leg daarop enkele zongedroogde tomaten, gegrilde paprika en gegrilde courgette en dek af met de andere helft van de pitabroodjes.

Ingrediënten brioche kipburgers:

  • 6 mini brioche broodjes of minihamburgerbroodjes
  • 400 gram kipgehakt
  • zout, chilipeper
  • knoflookpoeder
  • blaadjes botersla
  • mayonaise
  • ketchup
  • augurk
  • kers-tomaatjes

Bereidingswijze:

Halveer de briochebroodjes en grill ze kort op het snijvlak. Maak het kipgehakt pittig op smaak en vorm hier 6 kipburgers van. Grill of bak ze.  Bouw de broodjes op. Bestrijk het onderste deel met mayonaise, leg hierop de kipburgers en garneer met mayonaise, ketchup, augurk en gehalveerde kerstomaatjes. Zet de bovenste helft op de broodjes en serveer.

Ingrediënten bagelburgers:

  • 4 (afbak)bagels
  • 500 gram tartaar
  • zout, chilipeper
  • 1-2 lentejuitjes in dunne ringetjes
  • knoflookpoeder
  • 4 plakjes spek of bacon
  • Mosterdmayonaise
  • 2 avocado’s
  • uiringen
  • sla

Bereidingswijze:

Uiringen kunnen heel dominant van smaak zijn. Als u ze van tevoren minimaal een kwartier marineert worden ze mooi zacht en houden ze de uismaak en zijn beter verteerbaar.  Snijd een rode ui in plakjes, haal de ringen los en doe ze in een plastic bakje of potje en overgiet ze met azijn. De uiringen zijn minimaal 2 weken houdbaar.

Halveer de bagels, grill ze aan de snijvlak kant of bak ze af in de oven. Maak de tartaar aan met zout, peper, knoflookpoeder en lenteuitjes. Vorm hiervan 4 burgers en grill of bak ze. Bak het spek of de bacon krokant. Bestrijk de bagels met mosterdmayonaise. Halveer de avocado’s verwijder schil en pit en snijd de helften in plakken. Leg sla op de broodjes, daarop de burgers, dan de plakjes avocado en spek en tenslotte enkele uiringen. Dek af met de bovenste helft van de bagels en serveer.

(Bron: Janny van der Heijden)

Geef een reactie