granolarepen

Granolarepen van Robèrt van Beckhoven

Voor het maken van deze granolarepen maakt Robèrt gebruik van siliconen matjes voor repen. Heeft u die niet, dan kunt u het mengsel ook in een bakblik doen voor brownies en nadat het afgekoeld is snijden in repen. Niet in een te klein blik, dan worden de repen dik en niet gaar van binnen.

Ingrediënten:

  • 40 gram ahornsiroop
  • 30 gram bloemenhoning
  • 30 gram kokosvet
  • 100 gram (fijne) havermout
  • 75 gram gedroogd fruit naar keuze, in kleine stukjes
  • 20 gram amandelen
  • 20 gram amandelschaafsel
  • 20 gram hazelnoten
  • 15 gram pistaches
  • 1 theelepel chiazaad
  • merg van 1 vanillestokje

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Breng de ahornsiroop, de bloemenhoning en het kokosvet aan de kook.

Meng de overige ingrediënten eerst door elkaar en voeg daarna aan de verwarmde ingrediënten toe. Meng goed door.

Vul de silicone matjes met de granola en druk stevig aan.

Bak de repen ongeveer 20 minuten in de oven. Laat eerst afkoelen en uitharden voor u ze uit de vorm haalt.

(Bron: Robèrt van Beckhoven. Foto: Shutterstock)

Geef een reactie