gnocchi

Gnocchi van Sarena Solari

Wanneer u diabetes heeft is het belangrijk uw waardes op peil te houden. Dit heeft ook gevolgen voor wat u eet en vooral hoeveel u eet. Het is dus goed om vooraf de ingrediënten te wegen. Sarena heeft in samenwerking met het Diabetes Fonds dit gnocchi-recept samengesteld, lekker en gezond!

Ingrediënten:

  • 500 gram kruimige aardappelen
  • 150 gram bloem + extra om te bestuiven
  • ½ ei, losgeklopt
  • een snuf zout
  • 80 gram parmaham
  • 10 blaadjes salie
  • 50 gram olijfolie
  • 2 wortelen
  • 2 courgettes
  • 2 aubergines
  • 250 gram cherrytomaten
  • olijfolie
  • zout/peper

Bereidingswijze:

Kook de aardappelen gaar en laat ze een beetje afkoelen. Stamp ze fijn en doe ze met de bloem, losgeklopte ei en zout in een kom. Kneed alles goed door tot een egaal deeg ontstaan. Maak van dit deeg lange slierten met een dikte van ca. 1,5 centimeter. Snijd deze slierten in stukjes van 2 centimeter lang. Maak nu de karakteristieke streepjes in de gnocchi’s met behulp van een gnocchi plankje of een vork. Gebruik voldoende bloem om te bestuiven om te voorkomen dat ze aan elkaar gaan plakken. Leg ze op een met bloem bestoven dienblad of snijplank zodat ze niet op elkaar liggen. Maak ondertussen de groenten klaar.

Snijd de wortelen, courgettes en aubergines in dunne reepjes. Verwarm een beetje olie in een pan en bak hierin de groenten 5-10 minuten aan, ze moeten nog een beetje knapperig blijven. Voeg de laatste paar minuten de cherrytomaatjes toe. Breng op smaak met peper en zout.

Snijd de parmaham en de salie in dunne reepjes. Doe de olie in een pan en bak hierin de salie met de spek tot ze goudbruin en knapperig zijn.

Kook nu de gnocchi. Breng een ruimte pan met water aan de kook en voeg een eetlepel zou toe. Laat de gnocchi er voorzichtig invallen. Niet teveel tegelijk, want dan gaan ze plakken. Kook de gnocchi 1 a 2 minuten. Wanneer ze boven komen drijven zijn ze gaar. Haal ze uit het wat met en schuimspaan en doe ze bij het spek en salie in de pan.  Schep ze voorzichtig om.

Leg de groenten op een bord en leg hierop de gnocchi. Eet smakelijk!

(Bron: Sarena Solari)

Geef een reactie