Gin-tonic cake van Nicole Meijer

Nicole Meijer maakt in Tijd voor MAX een gin-tonic cake. Nadeel van deze cake is dat de gin er niet uit wordt gekookt. Dus wie een alcoholvrije versie wil kan bijvoorbeeld limoen gebruiken in plaats van gin.

Ingrediënten voor de cake:

  • 250 gram roomboter
  • 250 licht bruine basterd suiker
  • rasp van 2 limoenen
  • 5 eieren
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 80 miltliter gin
  • snuf zout

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Klop de suiker met de boter wit en romig. Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Als u denkt dat het gaat schiften even een eetlepel zelfrijzend bakmeel toevoegen. Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en breng op smaak met de limoenrasp, gin en het zout.

Giet in een cakeblik en bak de cake voor 1 uur op 170 graden.

Ingrediënten voor de siroop:

  • 100 gram kristal suiker
  • 150 milliliter tonic
  • 2 limoenen
  • 30 milliliter gin

Bereidingswijze:

Breng de tonic en de suiker aan de kook en laat het iets indikken. Snijd 1 limoen in plakjes en kook de plakjes mee in de siroop tot ze zacht en doorschijnend zijn. Ongeveer 10 min. Pers de andere limoen uit. De rasp kunt u gebruiken voor de cake.

Haal de plakjes limoen uit de siroop en laat afkoelen. Meng de gin en het limoensap door de siroop en laat ook die afkoelen.

Prik gaatjes met een satéprikker in de cake als hij uit de oven komt en bestrijk de cake met de siroop. Laat de cake in het blik afkoelen.

Ingrediënten voor het glazuur:

  • 150 gram poedersuiker
  • 1 tot 2 eetlepels gin (misschien iets meer)

Bereidingswijze:

Meng de poedersuiker met zoveel gin dat er een dik glazuur ontstaat dat u over de cake kunt schenken.

Als de cake volledig is afgekoeld giet u het glazuur over de cake. Laat het glazuur iets hard worden en versier met de ingemaakte limoenschijfjes.

(Bron: Nicole Meijer)

Geef een reactie