Flammkuchen van Robèrt van Beckhoven

Voor de (ver)liefde magen maakt Robèrt van Beckhoven op Valentijnsdag een iets hartigs waar de ‘vlammen’ vanaf komen: flammkuchen. Robèrt geeft er een twist aan door hem op een houtvuurtje in een buitenoven te bakken, maar op een pizzasteen.

Ingrediënten:

Voor het deeg:

  • 150 gram tarwebloem
  • 3 gram zout
  • 25 milliliter olijfolie
  • 70 milliliter water

Voor de topping: 

  • uien
  • diverse soorten kaas
  • knoflook
  • sjalot
  • champignons
  • spinazie bladeren
  • gebakken spekjes etc.

Voor een zoete versie:

  • appels
  • suiker
  • rozijnen
  • kaneel etc.

Bereidingswijze:

Meng voor het deeg de ingrediënten tot een mooi deeg. Doe het in keukenfolie en leg het een uur in de koelkast om te rusten.

Verwarm de oven voor op 250 graden.

Bak de uien, spekjes, champignons en spinazie. Wacht met het toevoegen van de spinazie tot de uien en spekje een beetje gekleurd zijn.

Rol het deeg uit tot een mooi groot rond, niet te dik, niet te dun. Doe de topping erop en bak de flammkuchen op 250 graden in 7 tot 8 minuten gaar.

(Bron: Robèrt van Beckhoven / de foto is ter illustratie)

Geef een reactie

Reactie

  1. Regina Gerner says:

    Er staat niet bij voor hoeveel personen dit recept is……