Fabergé avocado van Jacinta Bokma

Jacinta Bokma houdt van lekker, rijk, groots en meeslepend eten. Een echte bourgondiër. Maar aan de bourgondische levensstijl hangt nog al een bepaald beeld van grote lappen vlees, volle schalen en veel en vet. Jacinta doet het anders en gaat voor een groene revolutie. Uit het boek De gezonde bourgondiër maakt Jacinta een Fabergé avocado.

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 50 gram pijnboompitten
  • 200 gram amandelen of macadamianoten
  • 25 gram walnoten
  • 9 zongedroogde tomaten, op olie of in warm water geweekt en uitgelekt
  • bosje verse gemengde Italiaanse kruiden of basilicum
  • 1/2 teen knoflook
  • snufje zout
  • 2 kleine avocado’s
  • wilde spinazie
  • 1 kleine rode ui
  • 2 trostomaten
  • gedroogde bloemetjesmix
  • snuf kruidenzout

Voor het sausje:

  • 100 milliliter zure room
  • 1/2 teentje knoflook geperst
  • 1 eetlepel gebakken uitjes

Bereidingswijze:

Rooster de pijnboompitten in de koekenpan goudgeel. Doe ze samen met de noten, zongedroogde tomaten, de kruiden, de knoflook uit de knijper en een snuf zout in een keukenmachine en maal fijn tot er een kruimelige substantie ontstaat. Doe de noten-pittenmassa in een kommetje.

Schil de 2 avocado’s en snijd ze voorzichtig dwars doormidden. Haal de pitten eruit.

Vorm 2 balletjes van het notenmengsel en vul daarmee 2 avocado helften. Leg de andere helft er vervolgens weer op. Deze helft vormt zo de deksel op het ‘ei’. Rol de avocado’s vervolgens door de bloemetjesmix en een snuf kruidenzout.

Maak het sausje door de zure room in een kommetje te mixen met de knoflook en breng op smaak met kruidenzout en bestrooi met gebakken uitjes. Serveer de saus apart bij het ‘Fabergé-ei’.

(Bron: Jancinta Bokma / De gezonde bourgondiër)

Geef een reactie