Duur 05:28
Gepubliceerd op 30 december 2020

Dit kookt MAX Vandaag: Nieuwjaars-groenteflapjes

Als alternatief voor de traditionele appelflap, maakt Emina een hartige varianten gevuld met groenten: groenteflapjes. U kunt de flapjes makkelijk van tevoren voorbereiden zodat u ze ’s avonds alleen maar hoeft op te warmen in de oven.

Ingrediënten:

  • 1 pakje filodeeg
  • 400 gram feta
  • 200 gram doperwten (diepvries)
  • 2 eetlepels pesto
  • peper
  • 1 blikje kikkererwten (à 150 gram)
  • 100 gram zongedroogde tomaten
  • (zonnebloem)olie

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Maak een theedoek iets vochtig. Haal het filodeeg uit de vriezer en wikkel in de theedoek.

Verbrokkel de feta. Prak de doperwten in een kom en voeg de pesto en de helft van de kaas toe. Roer alles goed door en breng op smaak met peper.

Spoel de kikkererwten uit en doe ze in een kom. Hak de zongedroogde tomaten en voeg samen met de rest van de feta toe aan de kikkererwten. Roer alles goed door en breng op smaak met peper.

Schenk wat olie in een kommetje. Pak 1 vel filodeeg en laat de rest in de theedoek. Snijd indien noodzakelijk het vel iets bij, zodat je lange stroken krijgt. Leg het filodeeg horizontaal voor je. Bestrijk de filostrook aan beide zijden met olie en doe in de linkerhoek een lepel van de doperwtenvulling. Vouw nu de hoek naar beneden, zodat je op de strook een driehoekje hebt, maar zorg ervoor dat je horizontaal uitkomt, zodat je de strook kunt doorvouwen. Op deze manier heb je van een strook een driehoekje gevouwen die aan alle kanten dicht zit. Herhaal dit tot alle doperwtenvulling en op is en doe vervolgens hetzelfde met de zongedroogde tomatenvulling.

Verdeel de driehoekjes over de bakplaat. Bak circa 18 minuten in de oven.

Geniet ervan!

Dit recept wordt op 30 december 2020 besproken in het NPO Radio 5-programma De MAX!. U hoort De MAX! elke werkdag tussen 18.00 en 20.00 uur.

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer