Duur 06:08
Gepubliceerd op 4 november 2020

Dit kookt MAX Vandaag: knolstamp met gerookte amandelen

Als het buiten koud is gaat er niets boven een stamppotje. Met stamppotten kunt u eindeloos variëren. Emina maakt er een van aardappels en knolselderij. Om deze knolstamp iets ‘spannender’ te maken serveert zij dit met gorgonzola en gerookte amandelen.

(Alle recepten van Dit kookt MAX Vandaag zijn voor 2 personen)

Ingrediënten:

  • 500 gram kruimige aardappelen
  • 1 kleine knolselderij of halve grote
  • olijfolie
  • peper, zout
  • handje veldsla
  • 1 appel (Elstar)
  • 50 gram gorgonzola
  • 30 gram gerookte amandelen (gezouten)

Bereidingswijze:

Breng een pan water met een beetje zout aan de kook.

Schil de aardappelen en knolselderij en snijd ze in even grote stukken. Kook de aardappelen en knolselderij circa 20 minuten. Giet af en stoom droog. Stamp tot puree en voeg een scheutje olijfolie toe. Breng op smaak met peper en zout. Rasp de appel en voeg samen met de veldsla toe. Roer door de stamppot.

Verkruimel de gorgonzola en hak de amandelen. Verdeel de stamppot over borden en garneer met de gorgonzola en amandelen.

Eet smakelijk!

Emina Zorlak bespreekt dit recept op 4 november 2020 ook in het NPO Radio5-programma De MAX! U hoort De MAX! elke werkdag tussen 18.00 en 20.00 uur.

Geef een reactie