recept

Deel uw beste recept met MAX Vandaag

Op MAX Vandaag publiceren wij dagelijks recepten, meestal van bekendere koks. Omdat het ons ook zo leuk lijkt om de succesrecepten van onze lezers een podium te geven, zijn wij op zoek naar uw beste recept.  Heeft u een (feestelijk) recept dat keer op keer weer een succes is? Deel het met ons en wie weet ziet u uw eigen recept binnenkort terug op onze site. 

Alle recepten zijn welkom

Of u nu een fantastisch oliebollen-recept hebt of eentje waarmee een biefstuk gewoonweg niet kan mislukken: werkelijk alle recepten zijn welkom. Via het formulier op onze oproepenpagina kunt u uw recept doorgeven. Wij verzamelen alle recepten die binnenkomen en plaatsen er een aantal op onze site. U krijgt bericht als wij uw recept publiceren. Probeer bij het invoeren zo volledig mogelijk te zijn, zodat anderen niet voor problemen komen te staan als zij het gerecht willen maken.

Essentiële details

Vergeet bij het toesturen van uw succesrecept vooral niet om eventuele essentiële details te vermelden die het recept naar een hoger niveau tillen. Een paar voorbeelden: volgens kookwebsite 24kitchen is het heel belangrijk om echte boter te gebruiken en geen margarine als men gehaktballen gaat bakken. Ook is het gebruik van een gietijzeren pan volgens de site echt van belang in dit geval. Op het gebied van stoofvlees geven zij ook voorbeelden. Bier of wijn dat hierbij wordt gebruikt moet 45 minuten voor het koken al uit de koelkast worden gehaald omdat het anders te koud is en het vlees als het ware ‘schrikt’ en zich afsluit. Wie geen alcohol gebruikt kan volgens de website het best een boterham met azijn of mosterd in de pan leggen. De zuren uit deze producten breken -net als alcohol- het bindweefsel van het vlees af, waardoor het lekker mals wordt.

Niet alleen kookrecepten zijn welkom

Zoals al gezegd zijn alle recepten welkom, zo ook die voor toetjes, baksels en andere gerechten. Heeft u bijvoorbeeld een goed recept voor fruitcake of bent u een ster in het maken van trifle? Aarzel dan niet en geef uw recept door. Ook hierbij is het erg belangrijk dat u essentiële details vermeld. Gebruikt u bijvoorbeeld een specifieke methode om de vruchtjes in een fruitcake niet naar de bodem te laten zakken tijdens het bakken? Beschrijf deze methode dan zo helder mogelijk, zodat anderen weten waar zij rekening mee moeten houden.

Klaar? Recepten insturen maar!

Geef een reactie

Reactie

  1. Hersylan says:

    250 gr macaroni. 125 Gr spekjes . 2 middel grote uien . 1 teen knoflook . 125 Gr champignons. 1 bakje Boursin van 240 Gr . Kook de macaroni gaar en bak de spekjes tot ze bruin zijn doe er de fijn gesneden ui bij tot ze glazig worden dan de champignons erbij roerbakken en de knoflook dan de Boursin er door mengen dan de gekookte macaroni erbij mengen en smullen maar .
    Staat binnen een half uur een heerlijke maaltijd op tafel .