Chocolade Marshmallows van Hidde de Brabander

Marshmallows en spekjes zijn mooie luchtige snoepjes met vaak een toevoeging van vanille- of fruitaroma’s. Aan deze marshmallows voegt Hidde de Brabander pure chocolade toe en ze worden door cacaopoeder gehaald.

Ingrediënten:

  • 30 gram gelatine
  • 150 mililiter water
  • 180 gram kristalsuiker
  • 125 ram glucosestroop
  • 115 gram callebaut 811 (pure chocolade)
  • 25 gram eiwit

Bereidingswijze:

Week de gelatine in water. Breng het afgewogen water met de kristalsuiker en glucosestroop aan de kook. Smelt de chocolade au bain-marie.

Meng en klop het suikerwater met het eiwit en de gelatine, voeg vervolgens de gesmolten chocolade toe. Giet of strijk deze massa uit in een met bakpapier bekleed bakblik.

Snijd na de gelering de massa en haal de marshmallows door het cacaopoeder.

(Bron: Hidde de Brabander)

Geef een reactie