Chocolade Drip Taart

Chocolade Drip Taart van Marieke de Korte

Marieke de Korte maakte de prachtige bruidstaart van Bettina Holwerda en haar Jim en voor Tijd voor MAX maakt zij de Chocolade Drip Taart. Afhankelijk van waarvoor u hem maakt kunt u hem versieren in een thema dat u wilt. Voor Kerst bijvoorbeeld met feestelijke koekjes, macarons en eetbare sterretjes.

Benodigdheden taart:

  • 300 gram fijne kristalsuiker
  • 300 gram roomboter
  • 6 eieren
  • 300 gram zelfrijzend bakmeel
  • Rond taartblik van 15 cm doorsnede

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 160 graden. Bekleed de bakvorm met een bakpapiertje op de bodem.
Klop de suiker met de roomboter luchtig tot een bijna wit geheel. Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Als het beslag gaat schiften kunt u alvast een lepel meel toevoegen. Spatel het meel rustig door het beslag. Bak de cake ongeveer een uur in de oven. De baktijd is afhankelijk van de oven en het soort bakblik. Controleer of de cake gaar is door een sateprikker in het midden te steken. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar.
Laat de cake 5 minuten afkoelen in het bakblik en verwijder dan uit de vorm, laat verder afkoelen op een taartrooster.

Ingrediënten vulling:

  • 300 gram roomboter
  • 300 gram poedersuiker
  • 3 eetlepels mascarpone
  • Vanillestokje

Klop de roomboter en poedersuiker tot een luchtige creme, minimaal 10 minuten kloppen! Voeg als de creme wit van kleur is de mascarpone en het merg uit het vanillestokje toe en klop dit nog 5 minuten door de creme.

Taart vullen:

Snijd de afgekoelde cake in 3 of 4 lagen (afhankelijk van de hoogte van de cake) en plaats de bovenste laag van de cake op een mooie schaal. De onderkant van de cake wordt dus de bovenkant van de taart. Besmeer deze laag rijkelijk met de creme en plaats de volgende laag cake hierop. Vul de lagen cake afwisselend met creme en een heerlijke confiture naar keuze. Eindig het stapelen/vullen met de bodem van de cake, dit is nu de bovenkant van de taart.
Plaats de taart een uur in de koelkast om de vulling goed op te laten stijven.
Strijk de zijkant van de taart netjes en glad af met de overgebleven creme en een paletmes. Het is handig om het paletmes/de spatel af en toe even onder het warme water te houden. Zo kan de creme gladder aan de zijkant afgewerkt worden. Smeer ook op de bovenkant van de taart een laagje creme.
Plaats de taart op de mooie schaal (randen even schoonmaken) terug in de koeling.

Ingrediënten chocolade drip:

150 gram pure chocolade, in hele fijne stukjes gehakt
175 gram slagroom (vetpercentage van minstens 35%)

Werkwijze drip:

Doe de fijngehakte chocolade in een grote kom. Breng de slagroom aan de kook en giet deze bij de chocolade. Klop dit tot een mooie gladde saus met een garde. Laat de chocolade saus even afkoelen, maar let er op dat deze niet te dik wordt.
Met een lepel de chocoladesaus over de taart verdelen, éérst beginnen aan de randen van de taart. Zorg dat er steeds een beetje saus over de randen heen vloeit, zo krijg je de mooie drips aan de zijkant.
Versier de taart met allerlei feestelijke koekjes, macarons en eetbare sterretjes.
De taart kan uitstekend een dag van te voren gemaakt worden. Plaats de taart tot een uur voorafgaand aan het serveren in de koelkast. Aansnijden en serveren in natuurlijk het lekkerst op kamertemperatuur.

chocolade drip taart

(Bron en foto: Marieke de Korte)

Geef een reactie