Auke’s kippy van Auke Kooistra

In het dagelijks leven is Auke Kooistra kok van eetcafé Het Grauwe Paard. Maar in het niet zo dagelijkse leven heeft Auke iets heel bijzonders gedaan. Hij heeft 55 uur lang op de volgboot gezeten van Maarten van der Weijden tijdens zijn poging om de Elfstedentocht te zwemmen. In Tijd voor MAX maakt Auke zijn fameuze kipgerecht: Auke’s kippy.

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 8 kippendijen
  • gerookt spek in blokjes
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 groene paprika
  • 250 gram champignons
  • 2 theelepels kruidenmix Spicemix del mondo Piri Piri (Verstegen)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 6 aardappelen
  • 1/2 krop sla
  • 2 tomaten
  • halve komkommer
  • dressing naar keuze

Bereidingswijze:

Kook de aardappelen net gaar. Laat ze afkoelen en snijd ze vervolgens in partjes of blokjes.

Snijd de paprika’s in blokjes meng de kleuren door elkaar. Snijd de champignons in plakjes.

Kruid de kippendijen met de piri piri kruiden naar eigen smaak. Doe olijfolie in de koekenpan en bak de kip aan beide kanten. Voeg vervolgens het spek, de paprika en de champignons toe. Breng op smaak met wat zout en peper. Doe een deksel op de pan en laat zachtjes garen.

Bak in een andere koekenpan de aardappelpartjes of -schijfjes eventueel met wat cajun kruiden. Schep de kip tussen het bakken van de aardappelen door af en toe om.

Maak een salade van de krop sla, tomaten en komkommer.

Zet een andere pan op en doe er boter in en bak de aardappelen eventueel met cajun kruiden. Schep tijdens het bakken van de aardappelen wel af en toe de kip om.

Maak een salade van de krop sla, tomaat en komkommer en doe er een dressing naar keuze over. Leg het kipmengsel op een bord samen met de gebakken aardappelen en sla.

Eet smakelijk!

(Bron: Auke Kooistra)

Geef een reactie