Noedels met aubergine van Emma de Thouars.

Aubergine-gochujannoedels van Emma de Thouars

Deze noedels met aubergine leerde Emma de Thouars maken van een non in Zuid-Korea. Daar was ze op bezoek tijdens opnames van een tv-programma over boeddhistisch eten. Al het eten binnen de boeddhistische voedingsleer is veganistisch en er mag ook geen bosui, knoflook, ui, prei of sjalot in. Die laatste ingrediënten activeren juist je energie en kunnen zorgen voor agressie en opwinding, terwijl je juist zen wilt zijn.

In het recept wordt rijstsiroop gebruikt. Dit wordt veel gebruikt in de Koreaanse keuken. Het is te koop bij de Aziatische supermarkt. U kunt het ook vervangen door agave- of ahornsiroop. Voeg dan ongeveer de helft toe.

Ingrediënten, voor 2 personen (bereidingstijd 20 minuten)

  • 1 aubergine
  • neutrale olie om in te bakken
  • 200 gram somen
  • 4 eetlepels gochujang
  • 6 eetlepels rijstsiroop (of 3 eetlepels agave- of ahornsiroop)
  • 1 eetlepel lichte sojasaus

Bereiding auberginenoedels

Snijd de aubergine in repen. Verhit een paar eetlepels neutrale olie in een koekenpan en bak daarin de aubergine in 6 minuten aan alle kanten goudbruin. De binnenkant moet zacht zijn. Haal uit de pan en zet apart.

Breng een pan ruim gezouten water aan de kook. Kook de somen zoals aangegeven op de verpakking. Blijf goed proeven! Omdat ze zo dun zijn worden ze snel mushy, dus je moet ze er op het juiste moment uit halen. Giet de noedels af, maar bewaar het kookwater.

Doe de gochujang, rijstsiroop, lichte sojasaus, aubergine en 200 milliliter kookwater in de koekenpan. Zet het vuur hoog en laat de saus circa 1 minuut inkoken, tot hij iets dikker wordt (het zetmeel in het kookwater helpt hierbij). Zet het vuur uit, meng de noedels in de pan door de saus, verdeel over twee kommen en serveer.

Kijk voor meer recepten van Tijd voor MAX op onze receptenpagina.

(Bron: Emma de Thouars. Foto: Sophia van den Hoek)

Geef een reactie

Reactie

    Sietske88 says:

    Dit concept lijkt me heerlijk, maar het is zo extreem spicy dat ik denk dat er een tikfout in het recept zit.