Advocaat

Advocaat van Robèrt van Beckhoven

Het is een beetje ‘ouderwets’, maar wel verschrikkelijk lekker: advocaat. Echt een lekkernij die vooral door de kleur goed bij Pasen past. Robèrt maakt hem zelf met brandewijn. Smaakt goed met een toefje slagroom in een glaasje bij de paaslunch.

Ingrediënten:

 • 100 gram eidooier (gepasteuriseerd)
 • 1 ei
 • 125 milliliter slagroom
 • 200 gram suiker
 • merg van ½ vanillestokje
 • 100 milliliter brandewijn

Extra nodig

 • goed afsluitbaar glazen potje, gesteriliseerd

Bereidingswijze:

Voor dit recept kunt u gebruik maken van gepasteuriseerd ei. Dit kunt u kant en klaar kopen. Wilt u zelf pasteuriseren? Doe dan alle ingrediënten in een pan en verwarm onder regelmatig roeren tot 80/90 graden. Niet laten koken. Haal het mengsel vervolgens van het vuur, doe het door een zeef, laat afkoelen en zet in de koelkast. Minimaal een nacht.

De volgende dag kunt u de advocaat gebruiken. Serveer in een glaasje, lekker met een toefje slagroom. Bewaar de advocaat ook daarna liefst in de koelkast.

(Bron: Robèrt van Beckhoven)

Geef een reactie

Reacties (3)

  annaben says:

  Deze bereidingswijze klopt niet helaas.
  15 minuten door elkaar mengen is niet voldoende.
  In het programma zette Robert het op het gasfornuis en maakte het (volgens mij) 80 graden.

   vossenkop says:

   Wat Annaben opmerkt is geheel juist. Ook ik heb het programma gezien en daarin bracht Robert het mengsel op temperatuur en merkte daarbij op , om op te passen dat het mengsel niet aan de kook raakte.
   Ongeveer 80 graden en dan een korte tijd , max. 2 minuten.

   MAX Vandaag says:

   Hartelijk dank voor uw reacties. We hebben het recept inmiddels aangepast: voor dit recept kunt u gebruik maken van gepasteuriseerd ei. Dit kunt u kant en klaar kopen. Wilt u zelf pasteuriseren? Doe dan alle ingrediënten in een pan en verwarm onder regelmatig roeren tot 80/90 graden. Niet laten koken. Haal het mengsel vervolgens van het vuur, doe het door een zeef, laat afkoelen en zet in de koelkast. Minimaal een nacht.