Duur 03:54
Gepubliceerd op 26 maart 2021

Advocaat van Robèrt van Beckhoven

Met Pasen is het tijd voor allerlei lekkers als paaseitjes, paasbrood en… advocaat. Doordat de eieren tot 75 graden verhit worden en er alcohol en suiker in gaat kunt u het best een paar dagen bewaren. Maar waarschijnlijk lukt dat niet, omdat het zo lekker smaakt. Overigens ook lekker voor buiten de paasdagen om.

Ingrediënten:

  • 4 eieren
  • 2 ei dooiers
    ( in totaal is dit ongeveer 250 gram)
  • 125 gram suiker
  • 150 gram brandewijn

Extra nodig:

  • Slagroom
  • En eventueel vanille, rum of frambozenlikeur naar smaak.

Bereidingswijze:

Klop de eieren met de suiker au bain-marie. Doe daarvoor een laagje water in een pan en breng het water aan de kook. Doe de eieren en de suiker in een rvs kom en meng met een garde tot het een glad geheel is. Zet de pan op laag vuur en hang de kom in de pan. Zorg dat het water de kom niet raakt, want anders gaan de eieren schiften.

Voeg al roerend de brandewijn toe tot het geheel dik en romig is. Zorg ervoor dat de advocaat niet boven de 75 C komt. Dan kan het namelijk ook gaan schiften. Daarna snel terug koelen in ijswater en blijven roeren. Hiervoor kunt u bijvoorbeeld ijskoud water in de gootsteen laten lopen en u kunt de kom hier dan in zetten.

U kunt op het laatst het recept nog op smaak brengen met bijvoorbeeld extra vanille, rum of frambozenlikeur. Serveren met slagroom!

Alcoholpercentage uitrekenen

Benieuwd wat het alcoholpercentage van uw zelfgemaakte advocaat is? In de video legt Robèrt uit hoe u dit berekent.

(Bron: Robèrt van Beckhoven, de foto is ter indicatie)

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer