Regen-schoenen

Schoenen dragen in de regen? Deze soorten kunt u het beste kiezen

Niet alle schoenen zijn bestand tegen de regen. De ene stof kan namelijk net wat beter tegen vocht dan de andere. Maar welke soort schoenen kunt u het beste dragen als het regent?

Suède schoenen

Suède is een delicaat materiaal. Dit betekent dat het snel beschadigd raakt, maar ook dat het gevoelig is voor vuil en water. U kunt suède schoenen dus beter niet aantrekken wanneer het regent.

Als u toch met suède schoenen door de regen wilt, kunt u ze beschermen door ze schoon te maken met een rubberen suèdeborstel. Spray de schoenen vervolgens met een suèdespray en borstel de schoenen – na het laten inwerken – nog een keer. U kunt er daarnaast voor kiezen om een water- en vuilafstotende spray aan te schaffen. Die kunt u na het borstelen opspuiten om uw suède schoenen te beschermen.

schoenen
Lees ook: Hoe vies is het om schoenen aan te houden in huis?

Stoffen schoenen

Voor stoffen schoenen gemaakt van textiel of nylon geldt hetzelfde. Deze zullen niet bestand zijn tegen regenbuien. Het kan zelfs zo zijn, dat de kleur van uw textiele schoenen uitloopt als u door harde regen wandelt en uw schoenen nat worden.

Stoffen schoenen kunnen daarnaast niet tegen anti-regenspray. De spray kan voor vlekken in uw stoffen schoenen zorgen. Anti-regenspray kunt u wel weer bij nylon schoenen gebruiken.

Lederen schoenen

Lederen schoenen kunnen in principe goed tegen regen. Een bijkomend voordeel van leer is dat het de voeten warm en droog houdt. Wel is het belangrijk om leren schoenen regelmatig schoon te maken met schoensmeer om ze mooi te houden. Een waterafstotende spray kan in dit geval ook geen kwaad.

Rubberen schoenen

Een ander materiaal dat goed tegen de regen kan, is rubber. Rubberen regenlaarzen zijn een goed voorbeeld van schoenen die tegen de regen bestand zijn. Ze hoeven overigens ook niet ingespoten te worden met anti-regenspray.

witte schoenen
Lees ook: Witte schoenen schoonmaken en schoon houden

Tips voor natte schoenen

Maar wat als uw schoenen al doorweekt zijn? Het is allereerst het beste om ze dan niet direct bij de verwarming neer te zetten. Zo kunnen lederen schoenen uitdrogen en barsten. Stop in plaats daarvan krantenpapier in de schoenen en laat deze aan de lucht drogen.

Als u nog steeds vlekken heeft in uw schoenen, kunt u dit wellicht oplossen met vlakschuim. Dit is speciale reinigingsschuim voor schoenen.

(Bron: Margriet, Libelle en Fashion Chick. Foto: Shutterstock)

Geef een reactie