Duur 03:55
Gepubliceerd op 22 april 2016

Deel 7: Schoenen kiezen

Om uw outfit helemaal compleet te maken, draagt u schoenen die bij uw outfit passen. In de eerdere stappen is al aan de orde gekomen dat lengte slanker doet ogen. Een paar hakken kan daarbij helpen. Maar ook ballerina’s kunnen been verlengend werken, omdat ze de wreef vrijlaten.

Korte benen

Heeft u korte benen, kies dan een schoen in dezelfde kleur als uw panty of broek. Door het geheel in één kleur te houden, zorgt u ook voor optische verlenging, omdat uw been niet in kleuren is verdeeld.

Schoenen met bandje

Voorkom het dragen van schoenen met een bandje. Het been lijkt een stuk korter door een horizontale onderbreking van dit bandje.

Plateau-zool en sleehak

Heeft u moeite met het lopen op hakken, kies dan voor een hak met een plateauzool. Dit loopt comfortabeler, maar geeft toch hoogte. Ditzelfde geldt voor het dragen van een sleehak, die dankzij de goede balansverdeling prettig loopt.

Laarzen

  • Slanke kuiten: draag lange laarzen, bijvoorbeeld laarzen die over de knie vallen.
  • Dikkere kuiten: laat de laars iets van uw been afstaan.

Tip: laat de laars nooit op het breedste deel van uw kuit eindigen.

U bent nu al van top tot teen voorzien van handige stylingtips. Maar soms heeft u zelf niet veel te kiezen, bijvoorbeeld als u naar een gala met een dresscode gaat. In deel 8 legt Natalie uit hoe u dat aanpakt. Klik hier als u terug wilt naar het overzicht van de cursus.

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer